Auto

NOUA MAȘINĂ ELECTRICĂ BMW PENTRU COMPETIȚIA TESLA

BMW Concept i4.
Munchen. BMW Group deschide un nou capitol din istoria sa cu prezentarea unui Gran Coupe pur electric. BMW Concept i4 duce vehiculul electric la miezul mărcii BMW și anunță o nouă eră în Sheer Driving Pleasure. BMW Concept i4 reprezintă o perspectivă spre BMW i4, care urmează să intre în producție în 2021. Oferă o nouă abordare a excelenței dinamice pentru care BMW este renumit și îmbină un design modern, elegant, sportiv, cu spațiul și funcționalitatea unui cu patru uși Gran Coupe – toate generând zero emisii locale.

„BMW Concept i4 aduce electrificarea la baza mărcii BMW”, spune Adrian van Hooydonk, vicepreședinte senior BMW Group Design. „Designul este dinamic, curat și elegant. Pe scurt: un BMW perfect, care se întâmplă să fie zero. ” Numerele remarcabile ale transmisiei includ o autonomie de până la 600 km (WLTP), o putere de până la 530 CP, o accelerație de 0 – 100 km / h (0 – 60 mph) de aproximativ 4,0 secunde și o viteză maximă de peste 200 km / h (124 mph). Cu toate acestea, calitățile de conducere ale BMW Concept i4 nu pot fi exprimate doar în cifre. Livrarea practic silențioasă a puterii creează o senzație complet nouă de dinamism.

„Designul BMW Concept i4 prezintă proporții fantastice, un caracter puternic expresiv și, bineînțeles, multă atenție la detalii”, adaugă Domagoj Dukec, șeful BMW Design. „Cu afișajul curbat BMW, am redefinit focalizarea semnăturii BMW într-un mod extrem de elegant. În același timp, BMW Concept i4 transportă o senzație de plăcere durabilă la volan. ” Ca parte a pachetului, Conceptul i4 include mai multe elemente de design exterior și interior care vor apărea atât în ​​BMW i4, cât și în alte vehicule de producție cu motor electric.

EXTERIORUL – ESTETICA ELECTRICĂ
Exteriorul modern și elegant reprezintă un contrapunct deliberat la flerul dinamic al experienței de condus. Proporțiile Gran Coupe perfect rezolvate creează un aspect autentic, modern și încrezător. Ampatamentul lung, linia de acoperiș cu spate rapidă și consolele scurte formează un profil de bază plin de eleganță și dinamism. Cu cele patru uși ale sale, BMW Concept i4 oferă nu numai un nivel ridicat de utilizare zilnică și practic, ci și un interior mult mai mare decât ar sugera imediat proporțiile moderne și dinamice ale mașinii.

SUPRAFEȚE CLARE ȘI DETALII AERODINAMICE
Liniile clare, netede și volumele întinse se îmbină într-o sculptură bogată, conturată fără probleme și creează un limbaj clar de suprafață. Abajurul modern de vopsea exterior Frozen Light Copper redă o nuanță de culoare afișată de BMW Vision iNEXT și prezintă interacțiunea suprafețelor cu un efect vizual uimitor. Elementele albastre din partea frontală, flancurile și partea din spate indică originile BMW i ale mașinii. Acestea strălucesc lumina reflectoarelor pe pictogramele semnate BMW i și aduc tehnologia sub suprafață în prim plan – de exemplu, rinichii în rolul lor de panou de informații, mulajele din fustele laterale care ascund tehnologia bateriei și elementele difuzoare din partea din spate, care umple spațiul de proiectare eliberat de țevile de eșapament și sporește eficiența aerodinamică.

O serie de alte măsuri aerodinamice maximizează autonomia electrică a mașinii. Grila de rinichi decupată și buzele aeriene clare oferă exemple detaliate de inginerie sofisticată a fluxului de aer la locul de muncă. O altă zonă distinctivă a mașinii sunt jantele. Acestea au fost proiectate exclusiv pentru BMW Concept i4 și combină designul aerodinamic și ușor; suprafețele netede – și, prin urmare, optimizate aerodinamic – contrastează cu spițele cu greutate foarte mică și rezistență ridicată. Jantele extind paleta de culori și materiale a mașinii, subliniind caracterul său luxos de ansamblu.
sursa