ActualitateAuto

Noul Cod Rutier! Amenda usturatoare de 3.000 de lei s-au chiar inchisoare pentru soferii agresivi in trafic!

Noul Cod Rutier loveste dur soferi romanii, amenda drastica pana la 3.000 de lei s-au poate chiar inchisoare pentru soferi agresivi in trafic, relateaza www.publika.md.

Soferi nesimtiti risca amenda de 3.000 de lei s-au inchisoare de o luna pentru agresivitate in trafic, acest nou proiect de lege s-a votat ieri in Parlament.

Vizați de noile modificări sunt șoferii care claxonează exagerat, fac manevre periculoase, frânează brusc, amenință sau arată gesturi obscene altor conducători auto în trafic.

„Din cauza conducerii din imprudență, pe parcursul anului 2016, am avut 115 de accidente, dintre care 19 persoane au decedat.

La depășirea neregulamentară, iarăși vorbim de 2016, au fost 31 de accidente, soldate cu 6 persoane decedate și 51 traumate”, a spus specialistul principal de la secția Supraveghere Transport al INP, Iulian Streinu.

Șoferii agresivi, vor fi amendați cu până la 3.000 şi vor primi 6 puncte de penalizare, muncă neremunerată în folosul comunităţii sau arest pe un termen de 30 zile.

Mai mult, acestora le va fi retras permisul pe un termen de cel puțin 6 luni.

Conducătorii auto consideră totuși că noua lege e binevenită:

„Ar fi bine chiar să amendeze asemenea șoferi.”

„Un prieten a avut de suferit din această cauză. A nimerit în accident, din cauza unui astfel de șofer.”

„Foarte stresant, da, și ar trebui ca toți sa fie calmați în trafic și va fi totul în regulă.”

„Trebuie să fie conform legii: dacă încalcă- desigur! Iar dacă nu este prins – nu e vinovat.”

De asemenea, vor fi sancţionaţi şi motocicliştii care efectuează cascadorii pe drumurile publice, dar şi cei care se deplasează neutorizat în grup.

Noile amendamente vor intra în vigoare după ce vor fi publicate în Monitorul Oficial.

 

Citeste si...