Sanatate

Noul coronavirus se poate reproduce după moarte

Descoperirea şocantă, făcută de legişti – studiu

Un studiu publicat în revista Emerging Diseases arată că virusul SARS-CoV-2, care provoacă boala infecţioasă COVID-19, s-ar reproduce până la 35 de ore după moarte. La această concluzie au ajuns medicii legişti germani care au studiat mai mulţi pacienţi.
Noul coronavirus se poate reproduce după moarte până la 35 de ore. Este dezvăluirea cercetătorilor germani care au încercat să evalueze stabilitatea și infecțiozitatea coronavirusului post-mortem.
Pentru a stabili acest lucru, oamenii de ştiinţă au prelevat probe nazofaringiene de la 11 persoane, în medie cu șase zile înainte de moarte și apoi după moarte pentru perioade variind între 12 și 168 de ore, arată studiul publicat în revista Emerging Diseases
Noul coronavirus se poate reproduce după moarte. Ce se întâmplă cu virusul
Cercetătorii au detectat prezenţa ARN-ului virusului SARS-CoV-2, fără ca durata să aibă o influenţă asupra nivelului de încărcătură virală.

După ce au făcut această observaţie, medicii legişti au decis să studieze şase pacienţi. Au putut observa că în gâtul acestor oameni, care muriseră din cauza COVID-19, virusul s-a reprodus până la 35 de ore după deces.
Autorii studiului subliniază, însă, că este vorba despre un număr mic de cazuri şi ar trebui efectuate mai multe studii pentru a aduce mai multe probe în susţinerea descoperirii lor.

Cercetarea evidenţiază riscurile infecțioase din medicina legală referitoare la SARS-CoV-2 și subliniază importanța manipulării atente a cadavrelor pentru a evita orice risc de contaminare de către personalul medical.

sursa

Citeste si...