Publicitate
Scitech

Noul mod al Plague Inc. permite jucătorilor să salveze lumea de o pandemie în loc să o distrugă

Publicitate

În urma unei solicitări a Organizației Mondiale a Sănătății
Plague Inc., jocul de strategie care îi asigură pe jucători să creeze o boală pentru eliminarea umanității, s-ar putea simți un pic prea aproape de realitate acum, dar devine un nou mod mult mai optimist: salvează lumea din un focar în loc să-l distrugă.
Dezvoltatorul Plague Inc., Ndemic Creations, a donat recent 250.000 de dolari pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului.

Banii au fost împărțiți între Coaliția inovațiilor pentru pregătirea epidemiei (CEPI) și Fondul de răspuns solidar al Organizației Mondiale a Sănătății Covid-19.

Publicitate

Creatorul Plague Inc., James Vaughan, a spus că atunci când jocul a fost lansat în urmă cu opt ani, el „nu a imaginat niciodată că lumea va veni să semene cu un joc al Plague Inc. sau că atât de mulți jucători ar folosi Plague Inc. pentru a obține ei printr-o pandemie reală.

Suntem mândri de a putea ajuta la sprijinirea activității vitale a OMS și CEPI, deoarece acestea lucrează pentru găsirea unui vaccin pentru Covid-19.
Atunci când a organizat donația cu OMS și CEPI, studioul a fost întrebat în mod repetat dacă poate adăuga un nou mod de joc în care jucătorii au lucrat pentru a opri un focar de boală mortală.

Compania acum accelerează activitatea asupra acestui nou mod de joc, care implică gestionarea evoluției bolii, stimularea sistemelor de asistență medicală și „controlarea acțiunilor din lumea reală, precum triajul, carantinizarea, distanțarea socială și închiderea serviciilor publice.”

Ndemic Creations spune că actualizarea, care este dezvoltată „cu ajutorul experților de la OMS, CEPI și altele”, va fi gratuită pentru toți jucătorii în timpul pandemiei și că va lansa mai multe informații cât mai curând posibil. Compania va promova, de asemenea, fondul de răspuns Covid-19 al OMS în cadrul jocului pentru oricine dorește să doneze.

În ianuarie, când coronavirusul a fost localizat în cea mai mare parte în China, Plague Inc. a cunoscut o creștere a popularității , ceea ce a determinat oamenii care le amintesc oamenilor că „este un joc, nu un model științific.

Publicitate

Citeste si...