Actualitate

Nu se vor mai da amenzi pentru nepurtarea măștii – Vezi unde se intampla asta!

Vești bune pentru acești români. Nu vor mai primi amenzi dacă sunt surprinși fără masca de protecție. Anunțul a fost făcut de Dan Lucian Viziteu, primarul orașului Bacău. Ce decizie a luat acesta și ce se va întâmpla cu cei nu poartă masca în spațiile închise și deschise?
Dan Lucian Viziteu, primarul din Bacău vine cu vești bune pentru locuitorii orașului. Mai exact, acesta a anunțat că polițiștii locali nu vor mai da amenzi persoanelor care nu poartă mască. În schimb, oamenii legii vor împărți măști și vor purta discuții de conștientizare cu privire la efectele pandemiei.

Totodată, edilul a mai precizat că a purtat o discuție cu Poliția Locală la finalul acestei săptămâni, iar numărul infectărilor din oraș s-au redus semnificativ, însă prevenția rămâne importantă pentru a putea ține pandemia sub control.

Măști în loc de amenzi! Începând de astăzi, polițiștii locali din municipiul Bacău vor purta discuții de informare și conștientizare cu băcăuanii, în special cu cei care nu poartă mască pe stradă. Mai mult, aceștia vor oferi măști celor care accidental nu au mască, bineînțeles purtarea ei fiind obligatorie.

Pentru că avem încă o rată de infectare scăzută (3.62 în scădere ușoară față de ieri), consider că va fi și mai mică dacă ne concentrăm pe informare și prevenție, în loc de sancțiuni. Aceste aspecte au fost discutate la întâlnirea cu întreg efectivul Poliției Locale care se ocupă de ordinea publică”, a scris primarul pe pagina personală de Facebook.

sursa