Extern

Numărul infectaților cu COVID-19 din SUA ar fi fost de 13 ori mai mare decât cifrele oficiale

Numărul infectaților cu COVID-19 din SUA ar fi fost de 13 ori mai mare decât cifrele oficiale
Numărul infectaților cu COVID-19 din SUA ar fi fost de 13 ori mai mare decât cifrele oficiale

Un studiu american afirmă faptul că numărul real de persoane infectate cu noul coronavirus în SUA ar fi fost de până la 13 ori mai mare decât numărul oficial de cazuri raportat în primăvară, potrivit datelor de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), scrie Le Figaro.

Mai exact, experții confirmă faptul că pandemia este alimentată în mare parte de persoane asimptomatice. CDC a prelevat probe de la băncile de sânge din 10 regiuni ale Statelor Unite, în perioada martie – iunie, descoperind că între 1 și 5,8% dintre locuitorii acestor regiuni au fost infectați în această perioadă.

Numărul infecțiilor cu coronavirus în SUA, cu 13 ori mai mare decât datele oficiale

Astfel, comparativ cu numărul oficial de cazuri raportate în această perioadă, numărul real de infecții a fost de două ori mai mare în Utah, de zece ori mai mare în sudul Floridei la sfârșitul lunii aprilie și de până la 13 ori în statul mai rural Missouri rural la sfârșitul lunii mai, spun specialiștii.

Inclusiv în New York City, epicentrul epidemiei americane din primăvară, au fost de zece ori mai multe persoane infectate decât numărul oficial de cazuri.

În primăvară, SUA s-a confruntat cu un deficit de teste, ceea ce a contribuit la subestimarea circulației virusului și a mortalității. Așadar, sute de mii de americani au coronavirus fără să știe și ajută la răspândirea acestuia, iar țara este departe de pragul imunității colective la sfârșitul primăverii.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *