Stiri Nationale Si Internationale.

O bancnotă iese din circulație în acest an!


Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE) a finalizat o analiză a structurii pe cupiuri a seriei „Europa”, în urma căreia a decis să înceteze definitiv emiterea unei importante bancnote, care ar putea facilita activități ilicite.
Emmanuel Macron: Europa are acum „misiunea de a garanta ordinea multil… BCE a decis să înceteze emiterea bancnotei de 500 EUR, existând deja comercianți care refuză să o mai accepte. „Emiterea bancnotei de 500 EUR va fi stopată definitiv către finele anului 2018, când este planificată introducerea bancnotelor de 100 EUR și 200 EUR din seria „Europa”.

Celelalte cupiuri – de la 5 EUR la 200 EUR – sunt menținute”, comunica BCE în 2016, precizând că eurosistemul, care este format din BCE și băncile centrale naționale din zona euro, va lua măsurile necesare pentru a asigura că restul cupiurilor sunt disponibile în cantități suficiente.

„Seria Europa” este cea de-a doua serie de bancnote euro, care este introdusă treptat, începând cu bancnota de 5 EUR în anul 2013, urmată de bancnotele de 10 EUR și 20 EUR în 2014 și, respectiv, 2015.

Distribuie


Lasă un răspuns