Actualitate

O bătrână a cerut să fie îngropată cu o linguriţă în mână

O bătrână aflată pe patul de moartea a avut o dorinţă cel puţin ciudată, pe care i-a transmis-o preotului care a venit să o împărtăşească. Aceasta a cerut să fie îngropată cu o linguriţă în mână.
Femeia se pregătea să plece Dincolo având convingerea că ceea ce este bun avea să înceapă abia după trecerea la cele veşnice.
Când preotul a cerut explicaţii pentru dorinţa ciudată a bătrânei, aceasta i-a povestit că dintotdeauna i-a plăcut să participe la nunţi, botezuri, agape şi la tot felul de petreceri şi că atunci când ajungea la eveniment, avea grijă să se uite dacă lângă farfuria de pe masă există şi o linguriţă.
Întotdeauna mi-a făcut plăcere, atunci când eram tânăra, să iau parte la nunți, iar acum, mai în vârstă, să particip la agapele organizate la biserica de hram sau alte sărbători. Și de fiecare dată când ajungeam la locul meu, mă uităm să văd dacă lângă farfurie era așezată linguriță. Știți ce însemna această? Asta însemna că la final trebuia să vină prăjitură și înghețată. Adică, ceea ce este mai bun vine la sfârșit.

Tocmai această vreau să spun la înmormântarea mea. Când va trece pe lângă sicriul meu, lumea se va întreba: Pentru ce aici o linguriță? Vreau ca dumneavoastră să le răspundeți că am lingurița în mâna pentru că ceea ce este bun de-abia de acum urmează“, i-a explicat bunicuţa duhovnicului.

sursa

Citeste si...

Ne puteți urmări și pe Facebook sau pe Google News