Actualitate

O minoră a fost salvată din apele învolburate ale Trebeşului

O minoră din Bacău a fost salvată de polițiști în ultima clipă, după ce s-a aruncat în apele pârâului Trebeş, în încercarea de a-și pune capăt zilelor. Adolescenta în vârsta de 17 ani fugise dintr-un centru de plasament cu gânduri negre. Reprezentanţii instituției au semnalat la 112 că minora manifestă un comportament agitat şi este predispusă la suicid.

În urma deplasării la faţa locului, s-a constatat faptul că minora a fugit din centru într-o zonă greu accesibilă de pe albia pârâului Trebeş. S-au efectuat căutări de către poliţişti, împreună cu personal medical, angajaţii centrului de copii şi mai mulţi voluntari. Minora a fost identificată de poliţişti, în mijlocul pârâului Trebeş, de unde a început să strige că se sinucide dacă vede pe cineva că se apropie de ea. Ţinând cont de pericolul iminent în care se afla minora, având în vedere debitul în creştere al pârâului Trebeş în urma precipitaţiilor abundente, s-a acţionat operativ pentru scoaterea acesteia din apă, fiind convinsă de poliţişti să renunţe la gestul său necugetat’, a menţionat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Având în vedere gradul de risc al faptelor sale şi starea sa psihică, minora a fost transportată şi internată în spital în vederea examinării medicale.

sursa

Citeste si...