Actualitate

O rachetă lansată de insurgenți din Yemen a căzut lângă aeroportul din capitala Arabiei Saudite

O rachetă lansată de insurgenți din Yemen a căzut lângă aeroportul din capitala Arabiei SauditeInsurgenți huthi din Yemen au lansat, în această seară, o rachetă care a căzut în apropierea aeroportului din Riyad, capitala Arabiei Saudite, afirmă surse citate de Al Jazeera, Al-Arabiya și BBC News.
Un purtător de cuvânt al rebelilor huthi din Yemen a revendicat atacul, precizând că a fost lansată o rachetă de tip Burkan 2-H. Autoritățile saudite susțin că racheta a fost interceptată și a căzut lângă aeroport, la nord-est de Riyad.

Informațiile nu pot fi confirmate din surse independente.

Postul public saudit Al-Ekhbariya a transmis că racheta a fost de mici dimensiuni și nu a provocat deloc daune materiale.

Războiul civil din Yemen a început în 2015, între facțiuni ale insurgenților huthi, care îi oferă susținere fostului președinte Ali Abdullah Saleh, și forțele loiale Administrației conduse de Abdrabbuh Mansur Hadi. În contextul confruntărilor, organizațiile teroriste Al-Qaida și Stat Islamic au intensificat activitățile în Yemen.

O coaliție internațională coordonată de Arabia Saudită efectuează bombardamente împotriva insurgenților huthi. Conflictul s-a soldat, potrivit estimărilor ONU, cu peste 16.000 de morți, inclusiv 10.000 de civili.

Reporterntv.ro

Citeste si...