Social

Oamenii de știință descoperă că „mașina de ucidere preistorică” era un demon al vitezei

Dinozaurii primesc toată gloria, dar au existat niște fiare fantastice care cutreierau planeta cu mult înainte ca dinozaurii să apară. Unul dintre aceste animale, Anteosaurusul cu maxilarul mare, a fost considerat a fi lent, dar noi cercetări arată că este probabil un vânător vicios și eficient.
Anteosaurul de dimensiunea hipopotamului era un dinocefalian, pe care universitatea îl descrie ca „reptile asemănătoare unui mamifer”. Au prosperat în Africa cu aproximativ 260 de milioane de ani în urmă, dar au dispărut cu 30 de milioane de ani înainte de primii dinozauri.

Cercetările anterioare privind Anteosaurus au sugerat că animalul era atât de greu și de lent încât ar fi trebuit să trăiască în apă. Echipa Wit University a creat o reconstrucție 3D a unui craniu Anteosaurus și a descoperit câteva date surprinzătoare despre creierul său, părțile corpului și abilitățile probabile de vânătoare pe uscat. Nu a fost un slowpoke.

„În crearea celei mai complete reconstrucții a unui craniu Anteosaurus până în prezent, am constatat că, în ansamblu, sistemul nervos al Anteosaurusului a fost optimizat și specializat pentru vânătoarea rapidă și rapidă, spre deosebire de ceea ce se credea anterior”, a declarat paleontologul Ashley Kruger .

Kruger a fost coautor al unei lucrări despre Anteosuaurus publicată online luna trecută în revista Acta Palaeontologica Polonica . Studiul arată cum reconstrucțiile computerizate pot schimba ceea ce știm despre animalele dispărute de mult.

Co-autorul Julien Benoit a spus: „Chiar dacă Anteosaurus a trăit cu 200 de milioane de ani înainte de celebrul dinozaur Tyrannosaurus rex, Anteosaurus nu a fost cu siguranță o creatură„ primitivă ”și nu a fost nimic mai puțin decât o puternică mașină de ucidere preistorică”.
sursa

Citeste si...