Actualitate

OFICIAL S-A DECIS! Marea Britanie paraseste Uniunea Europeana, iata consecintele europenilor!

OFICIAL S-A DECIS! Marea Britanie paraseste Uniunea Europeana, iata consecintele europenilor!Vestea soc pentru toti cetatenii Marii Britanii cat si pentru romanii, relateaza observator.tv.

Premierul Marii Britanii, Theresa May a anuntat miercuri in Camera Comunelor, ca va fi o decizie soc pentru toti, si nu mai exista nici o sansa de a se mai reintoarce Marea Britanie in Uniunea Europeana.

”În conformitate cu dorinţele poporului, Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană. Acesta este un moment istoric după care nu mai există o cale de întoarcere. 

Este şansa generaţiei pentru a construi un viitor mai bun”, a spus premierul.

Aceasta a adăugat că doreşte ca Marea Britanie să iasă ”mai puternică, mai echitabilă mai deschisă ca niciodată” după Brexit şi că Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană, dar nu şi Europa.

Ambasadorul Marii Britanii la UE, Sir Tim Barrow, i-a înmânat astăzi preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, scrisoarea prin care Londra a invocat Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, pentru ieşirea din blocul comunitar.

Preşedintele Consiliului European a confirmat pe Twitter că Marea Britanie l-a notificat oficial de invocarea Articolului 50, la nouă luni după referendumul din 23 iunie.

Scrisoarea va fi transmisă tuturor statelor membre.

De asemenea, în termen de 48 de ore de la declanşarea Brexit, Tusk va pune în circulaţie propuneri pentru linii de negociere.

Din echipa de negociere a Marii Britanii vor face parte, Sir Tim Barrow, ministrul pentru Brexit Daivd Davis şi secretarul permanent al Departamentului pentru Brexit. Lor li se va alătura, ca asistent, fostul ambasador al Marii Britanii în Brazilia, Alex Ellis, în prezent înalt oficial în Departamentul condus de Daivs.

 

 

Citeste si...