Sanatate

OMS analizează noua tulpină mutant a coronavirusului

Organizația Mondială a Sănătății se va reuni vineri pentru a evalua o nouă variantă detectată în Africa de Sud despre care există temeri că este cea mai gravă variantă de Covid-19 identificată până acum.

OMS analizează o nouă posibilă tulpină mutant de COVID-19
În ședința se va stabili dacă varianta B.1.1.529 trebuie desemnată ca variantă de „interes” sau de „preocupare”. Varianta, care a fost identificată marți, a atras inițial atenția deoarece poartă un „număr extrem de mare” de mutații
Unii lideri mondiali au răspuns în grabă prin emiterea de noi măsuri de precauție și restricții de călătorie, în timp ce piețele din întreaga lume au înregistrat scăderi provocate de incertitudine.
Oficialii din domeniul sănătății au pus vineri statele în alertă, cerându-le să efectueze „screening și testare riguroase” ale călătorilor care au sosit din Africa de Sud, Botswana și Hong Kong și să urmărească și să testeze contactele acestora.

Secretarul pentru Sănătate, Rajesh Bhushan, a cerut tuturor statelor să se asigure că mostrele de la călătorii infectați cu Covid-pozitivi sunt trimise rapid la laboratoarele de secvențiere a genomului pentru testare. Singapore, un important centru de tranzit, a declarat vineri că va restricționa sosirile din Africa de Sud și din țările din apropiere. Tuturor rezidenților care nu sunt din Singapore sau nepermanenți cu istoric de călătorie recent în Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe li se va interzice intrarea sau tranzitul prin Singapore, a declarat ministerul sănătății. De asemenea, Japonia va restrânge controalele la frontieră pentru vizitatorii din Africa de Sud și din alte cinci țări africane, a informat serviciul de știri Jiji.

sursa

Citeste si...