Publicitate
Sanatate

OMS: Cea de-a treia doză de vaccin reprezintă cea mai importantă apărare împotriva variantei Omicron

Publicitate

Șeful biroului european al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a îndemnat oamenii să primească doza suplimentară de rapel, afirmând că este cea mai importantă apărare împotriva variantei mai transmisibile a Omicron.

Dr. Hans Kluge a susținut o conferință de presă comună cu ministrul austriac al Sănătății, Wolfgang Mueckstein. Kluge a avertizat că infecțiile cu COVID-19 sunt deja cu 40% mai mari acum decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Varianta Omicron a fost deja detectată în cel puțin 38 dintre statele membre din regiune.

Publicitate

Kluge a spus că dovezile timpurii au arătat că boosterul a fost esențial în lupta împotriva Omicron
El a spus că varianta era deja dominantă în Marea Britanie, Danemarca și Portugalia, cazurile dublându-se la fiecare 1,5 până la trei zile.

Vine la o zi după ce șeful OMS, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a îndemnat oamenii să sară peste adunările de sărbători, avertizând că „un eveniment anulat este mai bine decât o viață anulată”.

Peste 2,6 milioane de infecții cu COVID-19 au fost raportate în cele 51 de județe incluse în regiunea europeană a OMS în săptămânile care s-au încheiat pe 13 decembrie.

Peste 26.000 de oameni și-au pierdut viața, ducând numărul total de decese din regiune la peste 1,6 milioane.

sursa

Publicitate

Citeste si...