Extern

Omul care traversează lumea pe o frangie la mare inaltime

(CNN) – Cu picioarele goale și degetele de la picioare aproape amorțite, Ryan Robinson își descrie cu atenție drumul pe fața stâncii. O ispravă îndrăzneață, fără îndoială.
Până la urmă, el stă pe cele mai înalte stânci marine din emisfera sudică – Capul Pilon al Tasmaniei, un loc cunoscut pentru coloanele sale de dolerit care se ridică la aproape 1000 de metri de apă.
„Nu există nici un unghi, ci directitudinea pură a peretelui care iese în jos”, explică el.
Asta, credeți sau nu, este doar o încălzire.
Acum este în poziția de a-și croi drum prin prăpastie. Traseul lui? De-a lungul centurilor de nailon cu lățimea de centimetri, lungă de câteva sute de metri, instalată între două stânci.
Gândiți-vă la aceasta ca la mersul pe funie, dar fără stâlpul de echilibrare și cu mai multă libertate în linie. Atâta slăbiciune încât, dacă ar sufla un vânt puternic, linia ar putea să se legene înainte și înapoi în ambele direcții.
Și această destinație se întâmplă să fie cunoscută pentru vânturile sale rafinate. Ca să nu mai vorbim, este și o ochi copleșitoare și o ureche. Mai jos, Robinson aude valurile care se prăbușesc împotriva rocilor zimțate și a leilor de mare care latră de pe o insulă din apropiere

Se fixează cu o lesă care se conectează la linie și la hamul de urcare, își verifică siguranța și se deconectează de la linia de rapel. Lesa, conectată la două inele de oțel pe linie, se îndreaptă în timp ce merge și îl va prinde dacă va lua o cădere.
Totuși, sunt primele lucruri. În timp ce traversează linia, reglează GoPro atașat la capacul său de minge. Desigur, acesta este singurul mod în care alții vor ajunge vreodată să-și vadă perspectiva amețitoare.
Apoi, cu câteva respirații adânci afară, pune cu grijă un picior pe linie. Apoi celălalt. Și începe mersul precar spre cealaltă parte, la aproximativ 200 de metri distanță. Puțin după jumătatea drumului, se clatină. Dar se prinde.

„Vederea de pe linie era literalmente uluitoare”, își amintește Robinson. „Chiar în jos era ceva din film, iar când mi-am ridicat capul, era doar un ocean care ducea pentru totdeauna. Nu am simțit niciodată agorafobie până atunci.”
Aproximativ șase minute mai târziu, eliberează o sărbătoare wooooooo! care ecouri peste prăpastie; a ajuns în cealaltă parte unde îl așteaptă o pereche de ghete de drumeție. Robinson este acum prima persoană care a traversat prăpastia pe o linie înaltă. Totul fără să cadă. Acesta a fost un record pe care l-a stabilit în 2015; de atunci a acumulat acreditările.
Dincolo de highlining, Robinson a încercat pentru American Ninja Warrior și a finalizat peste 100 de curse, inclusiv competiții de jumătate și complete Ironman. Până în prezent, cea mai lungă linie înaltă pe care a mers a fost lungă de 2.900 de picioare. El a subliniat chiar și o linie lungă de 704 de picioare legată la ochi și a stabilit un record mondial pentru cea mai lungă linie înaltă între două poduri la aproape 2.000 de picioare.
sursa