Politica

Orban a dat ordin! Vela nu mai are încotro. Le-a declarat război clanurilor din România

Conform celor spuse vineri de Ludovic Orban, Poliţia şi Jandarmeria trebuie să intensifice lupta împotriva reţelelor infracţionale. Premierul a lansat un mesaj împotriva clanurilor interlope.
„Domnule ministru Vela, am văzut că aţi capturat şi aţi reuşit extrădarea şi aici vreau să vă încurajez să transmiteţi Poliţiei şi Jandarmeriei că trebuie să intensifice lupta împotriva reţelelor infracţionale, împotriva clanurilor interlope, fără menajamente, toleranţă zero faţă de infracţionalitate”, a transmis Ludovic Orban la începutul şedinţei de Guvern.

Schimbul de replici dintre Orban și Vela
„Suntem cu ochii pe ei”, a fost replica ministrul de Interne, Marcel Vela, după cele spuse de către Ludovic Orban.

„Trebuie să fiţi cu altceva pe ei”, a adăugat Ludovic Orban.

„Şi cu legea, evident”, a răspuns Vela.

O evaluare foarte serioasă
Trebuie menționat că Ludovic Orban a solicitat o evaluare „foarte serioasă” la nivelul secţiilor de Poliţie şi schimbarea şefilor care nu iau măsuri împotriva reţelelor infracţionale.

„Aici trebuie să asiguraţi o bună colaborare cu toţi factorii instituţionali care sunt implicaţi în acest efort atât de la cunoaşterea efectivă a grupurilor infracţionale, cât şi colaborarea cu Justiţia, cu procurorii, cu instanţele, astfel încât să fim extrem de eficienţi în orice intervenţie, iar acolo unde sunt şefi de Poliţie şi voi puteţi cunoaşte lucrul acesta care nu iau măsurile împotriva acestor reţele infracţionale trebuie schimbaţi fără niciun fel de menajamente”, a subliniat premierul

De asemenea, Marcel Vela a spus că au fost demarate mai multe controale.

„Chiar la nivelul Municipiului Bucureşti este trimis Corpul de control al ministrului pentru a clarifica unele aspecte care au fost scoase în evidenţă în ultima perioadă”, a spus ministrul de Interne.

sursa