Politica

Orban, despre boicotul PSD: O atitudine penibilă

Orban, despre boicotul PSD: O atitudine penibilăLudovic Orban, premierul desemnat, a catalogat drept „penibilă” atitudinea PSD de a boicota ședința plenului Parlamentului în care ar trebui votată învestirea Guvernului Orban II.

Acesta a mai precizat că liberalii au discutat cu mai mulți specialiști pentru identificarea unei soluții care să pună capăt haosului pe care-l generează majoritatea PSD din Parlament.

„Avem pregătită o soluţie pe care o testăm cu mai mulţi jurişti, constituţionalişti, pentru a încerca să punem rânduială în haosul pe care-l generează majoritatea PSD din Parlament şi mai ales în această atitudine penibilă de boicot faţă de nişte proceduri constituţionale fundamentale”, a declarat Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a declarat miercuri, la finalul ședinței CEx, că parlamentarii PSD nu vor fi prezenți luni, în plenul Parlamentului, la ședința în care e programat votul de învestitură a Guvernului Orban II.
„Luni vom fi prezenți cu toții la grupurile parlamentare și nu vom participa la votul de învestire. Așteptăm răspunsul CCR dacă e constituțională” numirea lui Orban, după ce acesta a fost demis prin moțiunea de cenzură, a afirmat Ciolacu, la finalul ședinței Comitetului Executiv național al PSD.
La decizia de boicot a reacționat și președintele Klaus Iohannis: „După ce PSD a depus moțiune de cenzură și a căzut guvernul, ei spun acum că nu e vina lor. Este evident, PSD care a depus moțiune, care a reușit să doboare guvernul și acum când trebuie să se voteze o nouă propunere, dumnealor sunt ocupați cu alte treburi. Mi se pare o poziție principial incorectă. Îi invit să își reconsidere punctul de vedere. Parlamentul României este organul suprem care reprezintă voința poporului și acolo se lucrează prin prezență, nu prin absență”.

sursa

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *