Extern

Organizația Mondială a Sănătății, acuzată că face jocurile Chinei

Organizația Mondială a Sănătății, acuzată că face jocurile Chinei
Organizația Mondială a Sănătății, acuzată că face jocurile Chinei

Francezii de la Le Figaro îi acuză pe oficialii de la Organizația Mondială a Sănătății că sunt în sfera de influență a Chinei.
Cotidianul francez Le Figaro acuză China că a încercat să acapareze mai multe instituții cheie la nivel mondial.

Printre aceastea se află Organizația Mondială a Sănătății, condusă de Tedros Adhanom Ghebreyesus, fost membru al Partidului Comunist din Etiopia.

Ziariștii francezi au remarcat că africanul nu a lansat critică către chinezi, deși aceștia au luat măsuri foarte târziu după izbucnirea epidemiei de coronavirus, care s-a transformat în pandemie.

Beijingul a avut o politică de stat în ultimele decenii, cumpărând active în statele din Africa, în schimbul accesului la rezervele naturale.

Chinezii au finanțat, printre altele, sediul Uniunii Africane și și-a impus astfel la OMS un om asupra căruia are influență.

OMS este suspectată atât de SUA, dar și de câteva state europene pentru că a minimalizat numărul deceselor din Wuhan, pentru a nu supăra China.

Cei de la Organizația Mondială a Sănătății au declarat stare de urgență abia la finalul lunii ianuarie, la două luni după apariția primelor cazuri la Wuhan.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *