Actualitate

Părintele Daniil, de la Mănăstirea Frăsinei, a murit chiar în timp ce săvârșea slujba de Înviere

Părintele Ieromonah Daniil a decedat chiar în timp ce celebra slujba de Înviere. Părintele avea 92 de ani, iar anunțul a fost făcut pe Facebook.

„Cu mare durere, vă spunem că Părintele Ieromonah Daniil de la Mănăstirea Frăsinei a adormit întru Domnul, chiar în timp ce săvârșea sfânta slujbă despre patimile, moartea și Învierea Domnului nostru Iisus Hristos…Râu de lacrimi, la trecerea Sfinției Sale în veșnicie! A fost atât de bun, de blând, de milostiv… Simt, și acum, mângâierea mâinii sale pe creștet, întru binecuvântare… Îi văd privirea senină… Îi ascult glasul duios…Dumnezeu să-ți poarte sufletul pe drum luminat în Împărăția Sa, sfinte părinte!”.
Oamenii transmit mesaje de condolenațe și pe un grup de Facebook denumit „Manastirea Frasinei”.

„Dumnezeu să-l odihnească! De la dânsul a primit mama ultima împărtășanie înainte de moarte!”, „Odihnă veșnică! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în liniște și pace!”

Mănăstirea Frăsinei, din comuna Muereasca, județul Vâlcea, este singura mănăstire ortodoxă din România unde femeile nu au voie să intre, potrivit descrierii de pe rețeaua de socializare.

sursa