Actualitate

Parisul va fi blocat, Franța se teme de al treilea val

Capitala Franței urmează să intre într-un blocaj Covid de o lună, deoarece țara se teme de un al treilea val.

Aproximativ 21 de milioane de persoane din 16 zone din Franța vor fi plasate sub măsuri vineri de la miezul nopții.

Aceste măsuri nu vor fi la fel de stricte ca blocarea anterioară, a spus premierul Jean Castex, cu persoanele cărora li se permite să facă exerciții în aer liber.

Franța a înregistrat peste 35.000 de noi infecții în ultimele 24 de ore.

Dl Castex a declarat că un „al treilea val” de infecții în țară pare tot mai probabil.

Situația din Paris este deosebit de îngrijorătoare, cu 1.200 de persoane aflate în terapie intensivă acolo, mai mult decât în ​​vârful celui de-al doilea val din noiembrie, a declarat ministrul Sănătății, Olivier Véran.

Conform noilor măsuri, întreprinderile neesențiale vor fi forțate să închidă, dar școlile vor rămâne deschise, alături de coafori, dacă respectă un „protocol sanitar special”.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, a subliniat că vor exista diferențe cu cele două blocaje anterioare și a spus că vor fi furnizate detalii suplimentare cu privire la afacerea care ar putea rămâne deschisă sau ar trebui să se închidă.

Oamenilor li se va permite să facă mișcare în aer liber la mai puțin de 10 km (6 mile) de casa lor și nu li se permite să călătorească în alte părți ale țării decât dacă au un motiv valabil. Cei din zonele afectate vor trebui să completeze un formular pentru a explica de ce și-au părăsit casele.
sursa