Extern

Parlamentul European anunţă oficial că o susţine în continuare pe Kovesi

Parlamentul European anunţă oficial că o susţine în continuare pe KovesiPreședintele Parlamentului European, David Sassoli, va trimite în câteva ore o scrisoare Consiliului, în care va reitera sprijinul deplin al instituției pe care o conduce pentru Laura Codruța Kovesi în calitate de procuror general european, se arată într-un comunicat al Legislativului european.

Înaintea reuniunii informale a miniștrilor justiției și afacerilor interne de la Helsinki, Parlamentul dorește să-și reînnoiască angajamentul față de Laura Codruța Kövesi în calitate de candidat al Parlamentului European pentru procuror șef european. Este esențial ca ancheta și urmărirea penală a presupuse infracțiuni împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, ​​corupția sau frauda fiscală transfrontalieră, să fie asigurate cât mai repede posibil„, transmite David Sassoli.

În conformitate cu reglementările în vigoare, Parlamentul şi Consiliul numesc de comun acord procurorul-şef european pentru un mandat de 7 ani care nu poate fi reînnoit.

P.E. o susține pe Kovesi, iar Consiliul pe Bohnert.

Mai multe runde de negocieri au avut loc lunile trecute, dar nu s-a ajuns la niciun rezultat.

S-a stabilit atunci ca procedura să continue după alegerile europarlamentare, desfășurate pe 26 mai, și după ce vor fi aleși noii lideri ai instituțiilor europene.

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *