Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Actualitate

PERCHEZIŢII ALE POLIŢIŞTILOR CAPITALEI ÎNTR-UN DOSAR PRIVIND COMITEREA INFRACŢIUNII DE CONTRABANDĂ CU TUTUN

Marţi, 23 februarie 2021, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie, în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu tutun.

Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 2, începând cu luna mai 2020, a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane ar avea preocupări de natură infracţională, oferind spre vânzare ţigarete provenite din contrabandă.

Astfel, au fost puse în aplicare cinci mandate de percheziţie, la adrese din municipiul Bucureşti, atât la domiciliile persoanelor bănuite cât şi la o locaţie folosită de acestea ca depozit, în urma percheziţiilor efectuate fiind identificată şi ridicată cantitatea totală de peste 44.000 de ţigarete provenite din contrabandă, de diferite mărci.

Totodată, a fost dispusă ridicarea, în vederea cercetărilor, a unui autoturism care ar fi fost folosit de bănuiţi în activitatea ilicită, în portbagajul acestuia fiind identificată cantitatea de aproximativ 23.000 de ţigarete provenite din contrabandă, de diferite mărci.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, cu un bărbat în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor, fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Citeste si...