Actualitate

PESCUIT-La ce trage CARASUL toamna

PESCUIT-La ce trage CARASUL toamnaTrebuie să ştiţi că dacă doriţi să aveţi rezultate bune la pescuitul carasului, indiferent că pescuiţi la vargă sau la lansetă, atunci e nevoie de o nădire prealabilă. Sau puteţi pescui pe un loc care a fost nădit anterior de dumneavoastră ori de altcineva, cu o zi două înainte.
Prepararea nadei sau mai precis umectarea trebuie făcută în aşa fel încît aceasta să se desfacă doar după ce ajunge pe substrat şi nu între ape.
În cazul că pescuiăi cu năditor pe lansetă, nădirea se va face prin lansarea pe vad (la începutul partidei) a 6-10 coşuleţe strînse ceva mai slab, pentru a se desface rapid.
În continuare întreţinerea se va face cu ce cade din coşuleţ la fiecare lansare.

Dacă pescuim cu pluta, atunci la începutul partidei vom lansa cu mîna pe vadul ales un număr de maxim 5-6 bulgări de dimensiunea unei portocale, iar apoi după 1-1,5 ore sau cînd se răresc trăsăturile, vom nădi de întreţinere cu 1-2 bulgări ceva mai mici.

Ce trebuie să conţină o nadă pentru caras? Mămăligă, grîu fiert sau arpacă, şroturi, porumb, tărîţe, pîine peste care putem turna şi o aromă(carasului îi place anasonul) sau/şi un aditiv (de exemplu caramel).

Citeste si...