Actualitate

PESCUIT LA COPCA-Cum trag pestii in aceasta perioada

PESCUIT LA COPCA-Cum trag pestii in aceasta perioadaGerul continua să apese asupra ţării, în aceastp noapte termometrele au arătat XX grade, iar în aceste momente temperature afara e de XX.

Pescarii sunt unii dintre cei mai bucuroşi de aceste temperature, pentru că ei au aşteptat cu mare nerabrdare să iasa pe mijlocul lacurilor ca să prindă plăcerea pescuitului de iarnă.
Cu toate astea, această perioada este foarte periculoasă pentru cei care prind curajul de a se aventura pe gheaţa bazinelor acvatice.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de înghețuri a râurilor, bazinelor acvatice şi lacurilor. Avertizarea este valabilă în perioada 22-31 ianuarie.

Specialiștii prognozează că gheaţa va fi fragilă, iar ieşirea pe ea va prezenta pericol. Mai mult, aceștia atenţionează atât părinţii care au copii minori, cît şi amatorii pescuitului de iarnă să fie prudenţi până la sfârșitul lunii ianuarie.

Ce va fi după, urmează să mai venim cu actualizări. Cert este că în aceste zile este foarte periculos să călcaţi pe gheaţa lacurilor din ţară. Atât Serviciul Hidrometeo, cât şi Inspectoratul General Pentru Situatii Exceptionale au dat avertizări clare, iar misiunea noastră este să respectăm aceste avertizări.

Sursa prime.md