Actualitate

Peste 10 angajați ai sistemului administrației penitenciare, testați pozitiv

Peste 10 angajați ai sistemului administrației penitenciare, testați pozitiv
Peste 10 angajați ai sistemului administrației penitenciare, testați pozitiv

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis că peste 10 angajați ai sistemului administrației penitenciare au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus în perioada 21 – 27 august.

13 angajați ai ANP, infectați cu Covid-19

Mai exact, în intervalul 21-27.08.2020, au fost înregistrate 13 noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul personalului sistemului administrației penitenciare.

”În prezent, din totalul cazurilor raportate, doar 38 de polițiști de penitenciare încă urmează conduita terapeutică stabilită de specialiștii Ministerului Sănătății, până la vindecare. Cazurile active nu ridică dificultăţi pentru asigurarea continuităţii misiunilor”, se arată într-un comunicat al ANP.

Sursa mai menționează că, raportat la persoanele private de libertate, din verificările specifice pe linie medicală, respectiv triaj epidemiologic, monitorizare zilnică, nu au relevat existența unor simptome specifice COVID-19.

”Unităţile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor menţin aplicarea Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, după încetarea stării de urgență şi promovează cooperarea interinstituţională în vederea prevenirii şi gestionării potenţialelor situaţii de risc”, se menționează în document.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *