Actualitate

PLOAIE DE STELE în weekend, la caderea statiei spatiale chineze Tiangong-1

PLOAIE DE STELE în weekend, la caderea statiei spatiale chineze Tiangong-1Autorităţile din China afirmă că nu există motive de îngrijorare din cauza staţiei spaţiale Tiangong-1 care se va dezintegra deasupra Terrei în zilele următoare.

Mai mult, au promis, dimpotrivă, că intrarea în atmosferă a fostului avanpost spaţial chinez va reprezenta un “spectacol splendid”, asemănător unei ploi de stele, informează antena3.ro.
Fostul laborator spaţial Tiangong-1 urmează să reintre în atmosfera terestră între zilele de sâmbătă şi luni, potrivit agenţiei spaţiale chineze.

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a evocat un interval mai restrâns: între sâmbătă, ora 12:00 GMT, şi duminică după-amiază.

Oamenii nu au niciun motiv să se îngrijoreze”, a asigurat pe o reţea de socializare un reprezentant al CMSEO, Biroul chinez însărcinat cu coordonarea zborurilor spaţiale cu echipaje umane la bord.

Acest tip de staţie spaţială “nu se prăbuşeşte pe Terra în mod violent ca în filmele ştiinţifico-fantastice, ci se dezintegrează într-o splendidă ploaie de stele (…) pe măsură ce fragmentele desprinse din staţie avansează în drumul lor spre Terra”, a afirmat acelaşi oficial chinez.

Laboratorul spaţial chinez a fost plasat pe orbită în septembrie 2011. Tiangong-1 ar fi trebuit să efectueze o intrare controlată în atmosfera terestră, însă a încetat să funcţioneze în martie 2016, generând îngrijorări legate de “prăbuşirea” sa pe Terra.

Totuşi, riscul pentru ca o persoană să fie lovită de un fragment desprins din staţia chineză cu greutatea de peste 200 de grame este de 1 la 700 de milioane, potrivit CMSEO

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *