Politica

PNL o dă în judecată pe Gabriela Firea

PNL o dă în judecată pe Gabriela Firea
PNL o dă în judecată pe Gabriela Firea

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că PNL o dă în judecată pe Gabriela Firea pentru că aceasta ar tergiversa înlocuirea a doi consilieri generali PNL.
Potrivit stiripesurse, Violeta Alexandru o acuză pe Gabriela Firea că vrea să controleze CGMB prin slăbirea opoziției și spune că a decis să se adreseze instanței.

Alături de Gabriela Firea mai sunt dați în judecată Marius Adrian Pavel – președinte de sedință al Consiliului General al Municipiului București, Mariana Brod – director executiv al Direcției de Asistență Tehnică și Juridică și Georgiana Zamfir, secretar general al Municipiului București.

Textul plângerii penale depuse de PNL este următorul:
„În atenția: doamnei Andrițoiu Elena Alina – Prim procuror

Partidul Național Liberal – Filiala Municipiul București, înregistrat în Registrul Partidelor Politice conform Sentinței Civile nr. 1127/2014 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia a IV-a Civilă, cu sediul în Municipiul București, Aleea Modrogan nr. 1, Sector 1, telefon: 021 231 0795, e-mail: contact@pnl.ro, reprezentat prin Președinte Victoria-Violeta Alexandru, în temeiul art. 289 din Codul procedură penală, formulează

P L Â N G E R E P E N A L Ă

împotriva numiților:

– FIREA GABRIELA, Primar General al Municipiului București,

– PAVEL MARIUS ADRIAN, Președinte de sedință, Consiliul General al Municipiului București,

– MARIANA BROD, Director Exectuiv, Direcția Asistență Tehnică și Juridică

– GEORGIANA ZAMFIR, Secretar General al Municipiului București

la Primăria Municipiului București, cu sediul în Bucuresti, Bulevadrul Regina Elisabeta nr. 47, sector 5, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. (1) și (2) Cod penal, în calitate de funcționari publici în înțelesul art. 175 Cod penal, constând în neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, prin încălcarea legii, faptă prin care, au cauzat o vătămare a drepturilor și intereselor legitime ale subscrisei în calitate de partid politic, care prin consilierii generali ai Partidului Național Liberal reprezintă interesele cetățenilor care i-au ales”.

Citeşte şi Petrecere la PNL în plin focar de coronavirus. PSD: Românii se infectează, iar liberalii trag o chermeză

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a avut o primă reacție la anunțul PNL care a depus o plângere penală pe numele ei, anunțând că numirile consilierilor PNL în CGMB sunt blocate prin procese intentate de membri PNL nemulțumiți că au fost săriți de pe listă.

„Vă spun sincer, e o situație hilară. Ministrul Muncii în loc să se preocupe să găsească soluții să crească alocațiile și pensiile, căci acesta e jobul ei, se ocupă de atacuri politice. Problema e chiar la domniile lor. În momentul în care au plecat către alte funcții care nu mai permiteau activarea în CGMB, din partea PNL București am primit recomandarea să numim în consiliu unii oameni care nu erau următorii pe listă. Unii oameni au fost excluși de pe listă. Primăria a fost anunțată să nu dea curs acestor numiri, căci ele sunt subiecte de proces în instanță. Acestea sunt încercări de a mă intimida, nu au cu ce să mă intimideze”, a declarat Firea

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *