Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Politica

Poate sau NU Iohannis să convoace un referendum pe Justiție? Zegrean: „Justiția NU POATE face obiectul referendumului. Faptul că poporul spune ‘da, să-i bage la închisoare pe toți’, NU înseamnă că o să-i bage la închisoare”

Poate sau NU Iohannis să convoace un referendum pe Justiție? Zegrean: “Justiția NU POATE face obiectul referendumului. Faptul că poporul spune ‘da, să-i bage la închisoare pe toți’, NU înseamnă că o să-i bage la închisoare”Președintele Klaus Iohannis a dat vestea tuturor ca va aduce la cunostiinta in Parlament o noua consultare pentru a fi largita lupta pentru a cuprinde referenfumul pe 26 mai, relateaza b1.ro.

Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, a declarat, pentru B1.RO, că „Justiția nu poate face obiectul referendumului. În plus, orice întrebare ar pune președintele, dacă referendumul trece, trebuie modificată Constituția:

”Când a informat Parlamentul că vrea să consulte poporul prin referendumul, a spus niște domenii în care vrea să consulte poporul.

Acum vrea să extindă aceste domenii în care el dorește să pună întrebarea. Justiția nu poate face obiectul referendumului. 

Să întrebi poporul dacă vrea să se respecte legea?

Cum să întrebi așa ceva? 

În domeniul ăsta al Justiției e foarte greu să găsească, cel puțin din ce am văzut că vorbesc tot felul de specialiști, o întrebare care, dacă trece referendumul, să nu presupună modificarea Constituției.

 Faptul că poporul spune ”da, să-i bage la închisoare pe toți” nu înseamnă că o să-i bage la închisoare.

Trebuie să modifici Constituția și legile în urma referendumului, or președintele însuși nu poate promova modificarea Constituției decât la solicitarea Guvernului.

Și dacă întrebi poporul dacă e de acord ca Guvernul să nu mai dea OUG. Și dacă e de acord ce? Constituția prevede că Guvernul poate să emită OUG.

Până nu se modifică Constituția… 

Plus că termenul de 26 mai e prea scurt să mai consulte Parlamentul, pentru că Parlamentul o să-i pună  zi de consultare în 27 mai”.

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *