Actualitate

Poliția britanică nu a găsit dovezi că autorul atacului de pe podul Westminster ar fi avut vreo legătură cu Statul Islamic

Poliția britanică nu a găsit dovezi că autorul atacului de pe podul Westminster ar fi avut vreo legătură cu Statul IslamicPoliția britanică nu a găsit dovezi că autorul atacului de săptămâna trecută a avut legături cu Statul Islamic sau cu Al-Qaeda, deși era interesat de jihad, informează B1.ro.

De asemenea, nu există dovezi nici că acesta, un britanic pe nume Khalid Masood, s-ar fi radicalizat în 2003, în timp ce se afla după gratii.

Masood a fost condamnat de mai multe ori pentru vătămare corporală și tulburarea ordinii publice, dar niciodată pentru terorism.

„Metodele sale de atac par să aibă la bază tehnici low-cost copiate de la alte atacuri și să reflecte retorica liderilor SI în termeni de metodologie, dar în această fază nu am dovezi că ar fi discutat acest lucru cu alții. Știu când, unde și cum și-a comis Masood atrocitățile, dar acum trebuie să aflu de ce”, a anunțat, printr-un comunicat, Neil Basu, coordonator național al poliției antiteroriste britanice.

Khalid Masood a lovit, miercuri, cu mașina un grup de pietoni pe podul Westminster, omorându-i pe trei dintre ei, și a înjunghiat mortal un polițist, înainte de a fi doborât de forțele de securitate.

Citeste si...