Actualitate

Politia Romana – ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2

În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Peste 6.200 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 831 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național.

Au fost efectuate 62.163 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.

În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 5.211 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.169.925 de lei.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

Exemple:

Cluj
La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au fost sesizați cu privire la faptul că, dintr-un imobil situat în localitatea Căianu-Vamă, se tulbură ordinea și liniștea publică.

Polițiștii, împreună cu jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile Cluj, s-au deplasat la fața locului, unde se desfășura un eveniment privat, la care participau 7 persoane.

Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 500 de lei, pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Alba
La data de 31 ianuarie 2021, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au intervenit la o biserică din localitatea Șard, unde se desfășurau o slujbă religioasă și un botez, la care participau aproximativ 60 de persoane, fără ca participanții să folosească măști de protecție sanitară.

Pastorul care a organizat slujba a fost sancționat cu amendă de 5.000 de lei, iar activitatea religioasă a fost întreruptă.

Brăila
Polițiștii din Brăila s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în județul Brăila, se desfășura un eveniment privat, la care participau aproximativ 20 de persoane.

Organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional cu amendă de 2.500 de lei, conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

***

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive), atât în spații deschise, cât și în cele închise (saloane, restaurante, baruri, săli de evenimente etc.).

Pentru siguranța tuturor, recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19.

Citeste si...