Stiri Nationale Si Internationale.

Ponta: Dragnea vrea să îşi rezolve problema lui, să fie premier, şi toţi ceilalţi să rămână cu dosare, ca să-i ţină în hăţuri


Victor Ponta a declarat că o eventuală OUG privind anularea hotărârilor completurilor de cinci judecători nu va îndrepta abuzurile, ci doar îi va permite lui Liviu Dragnea să devină premier. 

“La completul de 5 judecători nu ajung românii obişnuiţi, ci foarte puţini: miniştrii, senatori şi deputaţi. Nu e vorba să modifici o lege doar pentru câţiva. De această situaţie, cei care erau în judecată au beneficiat deja pentru că sunt liberi, doamna Udrea, domnul Şova. A mai rămas o singură persoană de care ştim cu toţii: domnul Dragnea, să îşi anuleze prima condamnare, să poată să fie prim-ministru, să fie fericit, bucuros. Nu poţi să dai o ordonanţă pentru un singur om. Poţi să îndrepţi abuzuri, aşa cum am promis, pentru toată lumea”, a declarat Victor Ponta.

Liderul Pro România a mai afirmat că Dragnea nu-și dorește decât să-și rezolve propriile probleme cu Justiția, iar de alții puțin îi pasă. El a mai dat de înțeles că șeful PSD îl șantajează pe Călin Popescu Tăriceanu.

“Domnul Toader Tudorel, acest Ion Creangă al vremurilor noastre, a mai anunţat de vreo 60 de ori că face, că drege. Să vedem ce face. Eu constat, însă, că ideea să dai o ordonanţă pentru un om, e greşită. Aşa a fost şi cu Ordonanţa 13. Îl salva pe Dragnea şi pe câţiva oameni, dar nu îndrepta abuzurile. Tu ai zis în 2016 că îndrepţi abuzurile. Eu cred că domnul Dragnea vrea să îşi rezolve problema lui şi toţi ceilalţi să rămână cu dosare, cu condamnări, că în felul acesta îi ţine mai uşor. Uitaţi-vă la domnul Tăriceanu, a venit cererea de la Parchet prin noiembrie. Îl ţine la Senat, cu dosarul, dacă mişcă în front, îi dă drumul, dacă e cuminte, îl mai ţine. Nu poţi să te joci cu dosare”, a declarat Victor Ponta, pentru Agerpres.

Ponta a povestit și despre o discuție pe care Dragnea a avut-o cu un politician din Neamț, în care șeful PSD a spus că nu vrea să dea OUG pe amnistie și grațiere pentru că nu vrea să beneficieze de ea și Ponta: “Vă spun prima şi ultima dată o conversaţie a domnului Dragnea, prin primăvară, cu o persoană din Neamţ, nu-i dau numele, care a avut şi ea probleme i-a zis: ”şeful, domnul preşedinte, nu dai amnistia şi graţierea, ca să scăpăm?” Şi i-a zis: ”dar ce, vrei să scape Ponta?” Pe mine m-au achitat 3 judecători, nu a fost nevoie să mă ajute Dragnea. Dar alţii care fac vacanţele cu el şi se pregătesc de tribunale… Domnul Vâlcov are 8 ani pedeapsă… Dragnea nu vrea să îi ajute, ci să îi ţină în hăţuri, în ham pe toţi şi atunci, toată povestea asta e un joc penibil”.

Ponta a mai spus că de recursul compensatoriu nu ar trebui să beneficieze cei condamnați pentru infracțiuni cu violență: “Eu nu am votat în Parlament legea recursului compensatoriu, am fost procuror atâţia ani şi ştiu foarte bine că măsurile de clemenţă sunt bune, dar trebuie să le aşezi bine pentru că altfel, dacă le pui greşit, se întâmplă ce s-a întâmplat. Evident că recursul compensatoriu şi orice măsură de clemenţă nu trebuie să privească în niciun caz infracţiunile cu violenţă: omor, tâlhărie, viol, vătămări corporale grave – nu trebuie să fie acoperite de nicio măsură de clemenţă. Tocmai am semnat la Parlament să facem sesiune extraordinară ca să schimbăm legea recursului compensatoriu, dacă dă ordonanţă, cu atât mai bine”.

B1.ro

Distribuie


Lasă un răspuns