Extern

Povestea femeii care „a întors armele” a impresionat o lume întreagă

După debutul războiului din Ucraina, comunitatea internațională a condamnat de multe ori poporul rus pentru că alege să susțină luptele sângeroase și regulile după care se ghidează Vladimir Putin.

Chiar dacă o parte din poporul rus este de acord cu conflictul pe care l-a provocat liderul de la Kremlin, nu toți cetățenii ruși sunt de aceeași părere.
Olga Simonova făcea parte dintre rușii care nu au acceptat să-l urmeze orbește pe Putin.Astfel, în anul 2014, femeia a plecat din Rusia după ce liderul de la Kremlin a anunțat anunțarea Peninsulei Crimeea de către Moscova.
Olga nu a stat pe gânduri: și-a luat un bilet doar dus către Ucraina și i-a anunțat pe cei dragi că nu o să mai calce niciodată în țara sa natală. Olga a rămas dezamăgită de societatea din rusă și de modul în care oamenii se lasă manipulați de către Kremlin, spunea tânăra.
„Copiii sunt crescuți într-un stil militar-patriotic încă de la vârste mici.

Așa a fost mereu în Rusia. Acești oameni sunt foarte ușor de manipulat: trebuie doar să arăți unde este inamicul și vor fi indiferenți indiferent ce dovezi le arăți ca să nu facă asta”, spunea Olga în cadrul unui interviu din anul 2018.
Tânăra s-a stabilit la Kiev, unde a început să lucreze ca paramedic la o unitate de voluntari, împreună cu armata ucraineană.

La scurt timp după, ea a început să meargă pe front și a devenit primul luptător străin care a primit cetățenie ucraineană în timp ce își desfășura serviciul în cadrul Forțelor Armate Ucrainene.

Pe parcursul ultimelor ani, Olga a devenit din ce în ce mai pricepută pe front. A câștigat respectul camarazilor săi și a primit grad de sergent.

În momentul în care Vladimir Putin a invadat Ucraina, Olga Simonova se afla în Donbas, împreună cu unitatea sa, care a fost transferată în scurt timp în sudul țării. Acolo, tânăra rusoaică a făcut parte dintr-o contraofensivă semnificativă a trupelor ucrainene, unde din păcate și-a pierdut viața, la 34 de ani.

Cariera sa militară a fost urmărită constant de către o parte din jurnaliștii ucraineni, așa că prima persoană care a anunțat decesul Olgăi a fost Natalia Nagornaya.

sursa

Ne puteți urmări pe Facebook sau pe Google News