Publicatia Antena24.ro.

Preşedintele Germaniei le cere iertare polonezilor care au fost victime ale agresiunii germane


Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a cerut iertare, duminică, victimelor agresiunii germane, în cadrul unei ceremonii la Wielun, desfăşurată exact la ora la care primele bombe au căzut, în 1939, asupra acestui oraş polonez, prima victimă a celui de-al doilea război mondial, informează AFP.
La 80 de ani de la declanşarea celui de-Al Doilea Război Mondial, preşedintele Germaniei le cere iertare polonezilor pentru atrocităţile suferite în timpul regimului nazist.

“Mă înclin în faţa victimelor de la Wielun. Mă înclin în faţa victimelor poloneze ale tiraniei germane. Şi le cer iertare”, a declarat în germană şi poloneză Frank-Walter Steinmeier, în prezenţa omologului său polonez.

Polonia a fost grav afectată de ororile celui de-al doilea război mondial, pierzând şase milioane de persoane, dintre care trei milioane de evrei.
La rândul său, preşedintele polonez Andrzej Duda a denunţat un “act de barbarie” şi “crimă de război”, ce a deschis al doilea război mondial la Wielun, în 1 septembrie 1939.

Duda i-a mulţumit lui Steinmeier pentru prezenţa la Wielun. “Sunt convins că această ceremonie va intra în istoria prieteniei polonezo-germană”, a spus el.

sursa

FacebookTwitterOdnoklassnikiLinkedInShare


Citeste si...


Alerta mondiala! Pasagerii care se intorc din zonele cu coronavirus, sunt obligati sa complecteze un formular. Iata despre ce este vorba!

Se pare ca acest coronavirus din toate tarile, s-a intocmit un formular pentru toata lumea care se intoarce din tarile afectate de acest virus, iar pe aeroportul Henri Coanda, deja s-a pregatit formularul pentru cei care se intorc din Italia acum, deoarece Milano, Bergamo, Torino, Treviso sunte afectati, si romanii de...


Daca ai informatii,referitoare la aceasta stire,lasa un comentariu,s-au scrie-ne pe info@antena24.ro