Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Extern

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat Occidentul să nu treacă o „linie roșie” cu Rusia, spunând că o astfel de mișcare ar declanșa un răspuns „asimetric, rapid și dur”.

Avertismentul a venit în discursul său anual privind starea națiunii, pe fondul tensiunilor sporite cu Occidentul asupra Ucrainei și a fost încarcerat criticul lui Putin, Alexei Navalny.

Putin a declarat că puterile occidentale încearcă în permanență să „aleagă” Rusia.

Poliția a reținut aproape 100 de susținători ai Navalny care s-au adunat în mai multe orașe.

Sute au organizat miercuri proteste pro-Navalny în orașe din est, inclusiv în Vladivostok, Irkutsk și Krasnoyarsk. Autoritățile le-au declarat ilegale.

Militantul anticorupție este tratat la un spital de închisoare din Vladimir, la aproximativ 180 km (112 mile) est de Moscova. El face greva foamei și aliații săi spun că viața lui este în pericol.

În centrul Moscovei, poliția a înconjurat zona din jurul sălii de expoziții Manezh, unde domnul Putin s-a adresat ambelor camere ale parlamentului. Suporterii lui Navalny intenționează să se adune în zonă la ora 19:00 (16:00 GMT).
omplotul loviturii de stat” din Belarus
Putin și-a concentrat cea mai mare parte a discursului asupra bătăliei Rusiei împotriva Covid-19 și a planurilor sale de îmbunătățire a bunăstării și dezvoltării economice.

Dar el a acuzat Occidentul că amenință stabilitatea în Rusia și foștii săi vecini Belarus și Ucraina.

„Utilizarea sancțiunilor nedrepte devine ceva mai periculos: o tentativă de lovitură de stat în Belarus”, a spus el.

Protestatarii din Belarus au fost bătuți, înfrânți, dar sfidători
Vladimir Putin: președintele omului de acțiune al Rusiei
El îl susține pe președintele belarus, Alexander Lukashenko, care se confruntă cu o opoziție uriașă de când a pretins realegerea anul trecut, într-un vot condamnat pe scară largă ca fiind trucat. Cei doi președinți vor purta discuții la Moscova joi.

La 17 aprilie, autoritățile bieloruse au anunțat că au stricat un complot susținut de SUA pentru asasinarea președintelui Lukașenko. Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a declarat că a reținut doi bieloruși care ar fi implicați în complot.

Cererea de lovitură de stat a fost respinsă de liderul opoziției bieloruse exilate, Svetlana Tikhanovskaya, ca „provocare”.

De la alegerile disputate din august anul trecut, au avut loc demonstrații masive în sprijinul ei, mii de protestatari bătute de polițiști și reținuți.

Avertisment către Vest
Președintele Putin a spus că unele țări occidentale sunt ca niște șacali care încearcă să facă pe plac SUA, la fel cum un șacal se comportă cu tigrul Shere Khan în povestea lui Kipling The Jungle Book.

„Nu vrem să ardem poduri, dar dacă cineva interpretează intențiile noastre bune ca slăbiciune, reacția noastră va fi asimetrică, rapidă și dură”, a spus el. „Vom decide noi înșine în fiecare caz în care este linia roșie”.
sursa

Citeste si...