Actualitate

Prima trecere de pietoni 3 D din România este de miercuri la Buzău

Prima trecere de pietoni 3 D din România este de miercuri la BuzăuPrima trecere de pietoni 3 D din România este începând de miercuri la Buzău. Viceprimarul orașului Ionuț Apostu anunță, într-o postare pe contul său de Facebook, că trecerea tridimensională a fost amplasată în fața Liceului de Arte din municipiu, iar lucrarea a fost executată chiar de către elevii acestei unități de învățământ.

”Buzău merită să iasă din anonimat și prin diverse forme de exprimare edilitară sau artistică să arătăm că avem cu ce ne mândri! Mulțumesc din suflet profesorilor și elevilor Liceului de Arte „Margareta Sterian” care au realizat o trecere de pietoni 3D, unicat în România după informațiile mele. Deși rolul său este de prevenire a accidentelor, poate constitui și un punct de atracție pentru vizitatori!”, a scris pe rețeaua de socializare viceprimarul Buzăului Ionuț Apostu.
Potrivit lui Apostu, trecerea de pietoni 3 D a fost inspirată după modelul unei localități din Islanda.

”Este vorba despre un proiect inedit, e vorba de o idee venită de undeva de prin țările nordice unde Politia Rutieră, pentru a limita numărul de evenimente rutiere în zona școlilor, a implementat o trecere de pietoni 3 D, e vorba de fapt de o pictură 3 D pe asfalt care creează senzația, odată cu apropierea unei mașini, că este supraînălțată, astfel încât șoferii instinctual reduc viteza”, a declarat Apostu.
În cazul în care proiectul va avea succes la buzoieni, Primăria va dezvolta conceptul şi în alte zone intens circulate ale oraşului.

Libertatea.ro

Citeste si...