Publicitate
Actualitate

Prime de Paste! Angajatii primesc prima de sarbatori intre 1.000 si 3.500 de lei brut, iata conditiile!

Publicitate

Prime de Paste! Angajatii primesc prima de sarbatori intre 1.000 si 3.500 de lei brut, iata conditiile!Veste uriasa pentru angajatii, anul acesta de Paste vor primi prima de o valoare impresionanta, o suma intre 1.000 si 3.500 de lei de salariat, relateaza www.romaniatv.net.

Aceasta suma o primeste doar unii angajatii al unor companii, chiar dacă unele sunt pe pierdere, în timp ce firme care au înregistrat profit în ultimul an fiscal au ales să nu acorde angajaţilor aceste bonusuri, potrivit datelor centralizate de News.ro.

Publicitate

”Salariaţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti primesc în anul 2017 o primă de Paşte, acordată conform Contractului Colectiv de Muncă, sub forma unei sume fixe egale pentru toţi angajaţii”, se arată în răspunsul trimis la solicitarea News.ro.

„În cadrul societăţii Oil Terminal bonusurile acordate salariaţilor cu ocazia sărbătorilor sunt prevăzute în Contractul colectiv de muncă aplicabil, Cap.VI Măsuri de protecţie socială a salariaţilor şi acordarea de facilităţi, art.113.
Menţionăm că CCM aplicabil în prezent a fost înregistrat în Registrul unic de evidenţă al Inspectoratului  Teritorial de Muncă  Constanţa sub nr. 2029 din 28 decembrie 2015, fiind valabil între 1 ianuarie 2016 şi 1 ianuarie 2018.
În CCM aplicabil nu există condiţionări  de profit în ceea ce priveşte acordarea de bonusuri”, arată datele Ministerului Energiei.
„Această sumă a fost prevăzută în proiectul de buget de venituri şi cheltuieli pe 2017 avizat de către consiliul de administraţie al Electrocentrale Grup şi înaintat spre aprobare prin ordin comun al Ministerului Energiei, Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale”, spun oficialii Ministerului Energiei.
La nivelul companiei de transport de pasageri pe calea ferată CFR Călători, potrivit acordului încheiat luna trecută, angajaţii nu beneficiază de prime de Paşte.
”Acordul încheiat la data de 23 martie 2017, între administraţie şi federaţiile sindicale feroviare reprezentative, este în conformitate cu prevederile Legii nr. 62/2011 şi nu are prevăzute prime cu ocazia Paştelui pentru angajaţii CFR Călători”, se arată în răspunsul trimis de companie, la solicitarea News.ro.
În schimb, angajaţii companiei care administrează reţeaua de cale ferată, CFR SA, beneficiază de prime. ”Conform Legii nr. 227/08.09.2015 privind Codul Fiscal, CFR SA poate acorda salariaţilor săi cadouri în bani sau natură, cu ocazia Sărbătorilor Pascale 2017, cu o valoare maximă de 150 de lei/ salariat”, se arată în datele trimise la solicitarea News.ro.
„Angajaţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vor primi, ca şi anul trecut, bonuri cadou în valoare de 250 de lei, potrivit prevederilor CCM. În cazul Poştei Române, până în acest moment, nu s-au finalizat negocierile cu privire la o eventuală primă de Paşte”, potrivit informaţiilor transmise la solicitarea News.ro.

 

 

Publicitate

Citeste si...