Stiri Nationale Si Internationale.

PRIMELE EXPLICAȚII ale Jandarmeriei după intervenția în forță din Piața Victoriei: Dispozitivul nostru a fost scop defensiv


Jandarmeria vine cu explicații după violențele care au avut loc, vineri seaă, la protestul din Piața Victoriei.

Într-o conferință de presă susținută sâmbătă dimineață, reprezentanții Jandarmieriei aruncă vina asupra protestatarilor, susținând că au acționat cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru că au fost provocați de aceștia și că dispozitivele lor au intervenit doar în scop defensiv.
”Există mesaje în spațiul public care îndeamnă explicit la ură și violență. Autoritățile nu pot tolera astfel de manifestari. Jandarmeria și-a adaptat dispozitivul astfel încât să se poată acționa proporțional cu violențele manifestate.

Dispozitivul a fost eminamente defensiv.

Intervenția Jandarmieriei a fost pe deplin justificată.
Blocarea bruscă a circulației, încercarea de rupere a cordonului de jandarmi a fost o acțiune premeditată.

S-a acționat în primă fază cu gaze lacrimogene. Apoi când violențele s-au întețit s-au executat cele 3 semnale luminoase”, a declarat reprezentantul Jandarmeriei.

Acesta a mai precizat că prefectul Capitalei este cel care aprobă intervenția în forță. Acesta a declarat că la ora 23.00, prefectul a emis un ordin prin care jandarmii puteau intervenit. Ulterior, până la ora 2.00, aceștia au încercat să evacueze Piața Victoriei.

”Prefectul Capitalei este cel care aprobă intervenția în forță. Jandarmii au fost loviți cu pietre și alte obiecte contondente. 33 de persoane care au fost conduse la mai multe secții de Poliție din Capitală. Au fost întocmite opt dosare penale”, a mai spus reprezentantul Jandarmeriei.

Acesta a mai anunțat că, după protestul de vineri seară, 452 de persoane au fost asistate medical la fata locului, 70 au fost transportate la spital. De asemenea, 35 de jandarmi au fost tratați la fața locului, iar 11 au fost duși la spital.

B1.ro

Distribuie


Lasă un răspuns