Social

PRO TV a fost somat public de catre CNA, pentru ca F. Busuioc.. si a expus parerea despre COVID-19.

CNA a somat public public PRO TV, ca urmare a declarațiilor pe care Florin Busuioc le-a făcut pe post, înainte să prezinte “Vremea”, despre COVID-19.

Pe 16 decembrie 2020, Florin Busuioc și-a expus propria părere despre virusul asiatic, pe care îl considera “creat”, în niciun caz apărut “spontan”.

“Asta e nenorocirea, de fapt. Că micii producători, mici comercianți au fost loviți zdravăn de tot, marile companii n-au nicio treabă pân’ la urmă. Pentru că de acolo a pornit, frate, toată treaba. De la marile companii. De acolo s-a… stârnit această furtună nenorocită.

Eu așa cred. Pentru că ăsta nu este un virus care a apărut din neant, a apărut spontan. Ăsta a fost creat. Clar”, declara, la momentul respectiv, prezentatorul TV.

Potrivit paginademedia.ro, membrii CNA s-au arătat foarte deranjați pentru că Mihai Dedu și Andreea Marinescu, prezentatorii Știrilor PRO TV, nu au intervenit și nu l-au întrerupt pe Florin Bosoic în momentul în care acesta își spunea propria părere despre COVID-19.
“Nu trebuia să se trezească să vorbească despre asta. Mie nu mi se pare potrivit ce a spus el”, a spus Cristina Pocora, în cadrul ședinței CNA.

La rândurl ei, Dorina Rusu a fost și mai acidă: “Părerea lui este clar că marile companii sunt de vină. El asta a vrut să spună. Știți că la CNA nu se cere cu semne pe sub masă, trebuie să reacționeze conform Codului și Legislației audio-vizuale. Pe viitor să nu-l mai lase pe Florin Busuioc să bată câmpii”.

“E vorba că în contextul ăsta, părerea lui Busu chiar contează în momentul în care spune ceva. Și poate fi luat de bun. Ceilalți moderatori trebuiau să îl întrerupă”, a spus și Ramona Sorescu, în cadrul ședinței.

În cele din urmă, Radu Herjeu a propus o somație publică pentru PRO TV, care a fost votată în unanimitate.
sursa

Citeste si...