Actualitate

Profesoară, acuzată că ar fi snopit în bătaie o elevă

Tatăl unei eleve din Botoșani acuză că fiica sa a fost supusă unei corecții fizice de către o profesoară care îi este și diriginte. Două anchete au fost demarate.
O profesoară din Botoșani este acuzată de tatăl unei eleve că a folosit metode foarte dure pentru a o pedepsi pe tânără. Fata a plecat la magazin pentru a-și cumpăra mâncare, iar cadrul didactic ar fi pălmuit-o, ar fi tras-o de păr și ar fi folosit și o umbrelă ca să o lovească.

Acuzații grave făcute de tatăl unei eleve, care susține că fiica sa a fost agresată de o profesoară
Acest episod ar fi avut loc data de 6 ianuarie, însă întâmplarea a ieșit la iveală abia acum, când tatăl elevei s-a întors din străinătate. Părintele elevei a povestit că, în acea zi, profesoara, care îi este și dirigintă fetei, în clipa în care a intrat la clasă a observat că fiica sa nu s-a întors încă din pauză.

A aflat că aceasta era la magazinul de peste drum, așa că s-a dus după ea pentru a o aduce înapoi la ore, conform Antena 3. Atunci când a fost găsită de profesoară, ea mai era însoțită de două colege mai mari.

Au fost demarate două anchete, una de polițiști, una de către instituția de învățământ
A fost momentul în care profesoara s-a enervat. Ea ar fi lovit-o de mai multe ori cu o umbrelă peste spate, ar fi tras-o de păr și i-ar fi adresat mai multe cuvinte umilitoare.

Dar umilințele nu s-ar fi oprit în acest punct și ar fi continuat chiar și în sala de clasă. Pentru aceste fapte, tatăl elevei a mers și a depus o plângere la Poliție și la Inspectoratul Școlar Botoșani.

Acum, oamenii legii au demarat o anchetă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă și verifică circumstanțele în care s-ar fi petrecut episodul respectiv. Inclusiv cei de la școală au deschis o anchetă internă, chiar dacă tatăl nu a depus plângere și la unitatea de învățământ, mai spune sursa citată.

sursa