Actualitate

Prognoza meteo, azi, 03 septembrie 2020. Sunt așteptate averse și descărcări electrice

Prognoza meteo, azi, 03 septembrie 2020. Sunt așteptate averse și descărcări electrice
Prognoza meteo, azi, 03 septembrie 2020. Sunt așteptate averse și descărcări electrice

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru joi, 03 septembrie 2020. Astfel, astăzi vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 35 de grade Celsius.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 03 septembrie 2020

Joi, spre deosebire de ziua de ieri, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în ţară în prima parte a intervalului în zona Carpaţilor Orientali, în nord-est şi local în Carpaţii Meridionali, precum şi în centru şi sud-vest, iar seara şi noaptea în jumătatea de est a ţării. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durata ale vântului, vijelii şi grindină. Pe arii restrânse, cantitaţile de apă vor fi însemnate în special în intervale scurte de timp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 35 de grade Celsius, iar cele minime între 10 şi 23 de grade Celsius.

În săptămâna 31 august-6 septembrie 2020 vremea rămâne călduroasă, chiar caniculară în zonele de campie și de podiș. Disconfortul termic se va accentua treptat, iar indicele temperatură umezeală va atinge și va depăsi pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor incadra în general intre 30 și 37 de grade Celsius, iar cele minime între 13 și 23 de grade Celsius, mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi mai mult senin, însă în orele dimineților si îndeosebi în a doua parte a nopților, se va semnala ceață pe arii restrânse, mai ales în zonele depresionare la început, apoi și în regiunile sud-estice, cu precădere în noaptea de duminică spre luni. Vântul va sufla slab și moderat, dar local și temporar va avea intensificări ușoare.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în vest, centru și nord-vest, iar în rest va fi în general deficitar.
Prognoza meteo pentru București

În Capitală cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Joi în orele după-amiezii, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maxima se va situa în jurul valorii de 33 de grade Celsius. Din orele serii, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie.

Prognoza meteo la munte

La munte vremea va fi în general instabilă. Temperaturile se vor situa între 15 grade Celsius pe Ceahlău, iar cel mai cald va fi în Poiana Braşov şi Predeal unde temperaturile vor ajunge la 21 de grade Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

Pe malul Mării Negre, vremea va fi în general frumoasă şi caldă. Maximele vor ajunge la 29 de grade Celsius în Mamaia, iar minimele vor fi de 21 – 22 de grade Celsius.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *