Actualitate

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni
Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Vremea se va răci moderat în țară în zilele ce vor urma, dar atmosfera își va relua starea relativ călduroasă începând cu joi, 23 aprilie. Iar la 26 aprilie vor începe, cel mai probabil, ploile, potrivit estimărilor Administrației Naționale de Meterologie (ANM) asupra segmentului 20 aprilie-03 mai.

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni
În Banat, căldura se va menține mai mult decât media și va începe să se intensifice din 22 aprilie, ajungând la medii maxime de 23 de grade în 26 aprilie. După această perioadă călduroasă temperatura va scădea, însă maximele vor rămâne la 22 de grade. În timpul nopții, Banatul va cunoaște coborârea temperaturii la o minimă de 3 grade pe 22 aprilie, după care aceasta va reveni către media de 8-9 grade.

În Crișana nu vor fi simțite, până pe 23 aprilie, schimbări ale temperaturii în timpul zilei, cu o medie maximă de aproximativ 17 grade, care va crește după ziua respectivă către 20-22 de grade, cu anumite variații. În schimb temperatura minimă va scădea, în medie, cu 4 grade, ajungând la 2 grade în 22 aprilie. Apoi va crește până pe 28 ale lunii, cu o maximă de 8 grade, după care se va stabiliza.

Transilvania va înregistra o medie de 14-15 grade până la 23 aprilie, după care c va crește treptat către o medie de 20 de grade, atinsă la 27 aprilie, urmând un interval cu fluctuații nesemnificative. În schimb, temperatura nocturnă se va răci de la 5 grade în prima zi a intervalului nostru până la -2 – 0 grade, în data de 25 aprilie. Ulterior, valorile termice vor fi în creștere, către 5 grade, până la 28 aprilie, pentru ca variațiile până la finalul perioadei analizate de ANM să nu mai miște semnificativ.

În Maramureș, până la 22 aprilie nu vor exista oscilații termice importante, cu maxime relativ scăzute, de 15 grade în medie. Însă maximele vor crește și media lor va număra 18-20 de grade până la 3 mai. Temperatura minimă va scădea de la media de 3 grade la cea de 0-1 grade în 24 aprilie. Iar către finalul intervalului, mediile vor crește până la 6-7 grade.

Se răcește vremea în România. Sunt anunțate și precipitații
În Moldova, ANM prognozează probabilitate ridicată de ploaie după 26 aprilie. Privind intervalul nostru, temperatura medie în timpul zilei va înregistra valori scăzute, de 12-13 grade, urmate de o creștere a acestora către 22 de grade. Media va scădea pornind cu 27 aprilie pentru a marca, până pe 29 aprilie, 19 grade. Valorile minime vor ajunge până la 22 aprilie la media de 1 grad, după o scădere de 3-4 grade, pentru a urca până la 24 aprilie, cu o medie de 2-3 grade. Urcarea valorilor termice minime se va intensifica către medii de 7-8 grade între 24 aprilie și 3 mai.

Sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *