Publicatia Antena24.ro.

Propunere-scandaloasa: Să rămâi fără permis chiar dacă ești nevinovat


O propunere șoc ar putea să-i oblige pe proprietarii de mașini să platească amenzi chiar dacă aceștia sunt nevinovați. Soluția este împrumutată de la vecinii noștri și a funcționat de minune acolo.
Gradul de colectare al amenzilor rutiere este sub 50% în România.

Soluția ar putea să vină chiar de la vecinii noștri din Ungaria. Costin Tătuc, expert în siguranţa rutieră vine cu un exemplu legislativ ce este prezent în legislația vecinilor din Ungaria și a rezolvat cu succes această problemă încă din 2008.

Avem exemplul vecinilor noştri din Ungaria, care au rezolvat o chestie foarte simplă de prin 2008. Au introdus principiul răspunderii obiective, care spune aşa: dacă eu am împrumutat maşina mea altei persoane, care săvârşeşte abateri de la Codul Rutier cu maşina mea, eu primesc acasă sancţiunea ca proprietar şi este datoria mea ca, în termen de 15 zile să merg la cea mai apropiată secţie de poliţie, dar de mânuţă cu cel care a condus. Fiecare dă declaraţie! Dacă acela nu dă declaraţie, îmi asum eu ca proprietar şi aia e, dar asta nu convine, că nu îmi convine să stau eu trei luni fără permis pentru o infracţiune comisă de altcineva.

Ulterior, se anulează sancţiunea pe numele proprietarului şi se mută pe numele celui care a condus maşina. Treaba asta există şi în dreptul civil din România, se numeşte răspunderea comitentului pentru fapta produsă, adică răspunderea maestrului pentru ucenic, răspunderea proprietarului de clădire pentru ce se întâmplă dacă pică balconul, etc. Există, dar ea trebuie legiferată. Ajungem iar la acea voinţă de a face şi a pune ordine în lucruri”, a declarat Costin Tătuc.

sursa

FacebookTwitterOdnoklassnikiLinkedInShare


Citeste si...


Alerta maxima in Aeroportul din Cluj. Se i-a masuri drastice din cauza coronavirusului!

Alerta maxima in Aeroportul din Cluj, s-au luat masuri drastice din cauza virusului ucigator coronavirusm intreaga lume este speriata sa nu vina virusul si ini Romania, autoritatiile au luat masuri drastice pentru cei care nu repspecta procedurele la intrarea in Romania, relateaza spynews.ro. Cea mai mare frica este...


Daca ai informatii,referitoare la aceasta stire,lasa un comentariu,s-au scrie-ne pe info@antena24.ro