Politica

PSD, acuzat de un deputat USR că blochează, în Parlament …

PSD, acuzat de un deputat USR că blochează, în Parlament ...
PSD, acuzat de un deputat USR că blochează, în Parlament …

Lucian Viziteu, deputat USR în comisia comună permanentă pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații (SRI), susține că deputații PSD au refuzat, „de fiecare dată în ultimii patru ani”, să aprobe rapoartele anuale ale agenției române de contraspionaj, ca să nu fie făcut public extremismul etnic din Ardeal, pentru că un astfel de gest ar putea conduce la deteriorarea relațiilor cu UDMR.

PSD, acuzat de un deputat USR că blochează rapoartele SRI despre extremismul etnic din Ardeal, pentru că ar duce la deteriorarea relațiilor cu UDMR

„Majoritatea pesedisto-aldistă-udemeristă a refuzat de fiecare dată în ultimii 4 ani să aprobe rapoartele anuale ale Serviciului Român de Informații, pentru că acestea conțin informații oficiale îngrijorătoare despre amenințările reprezentate de extremismul etnic din Transilvania. Dacă aceste informații ar fi devenit publice, acest lucru ar fi putut deteriora relațiile politice dintre PSD și UDMR. În ultimii ani, PSD și ALDE au făcut numeroase concesii UDMR și chiar au promovat sau susținut prin artificii parlamentare inițiative legislative care încalcă Constituția României. Au făcut acest lucru pentru a-și asigura sprijinul în Parlament”, atrage atenția Lucian Stanciu Viziteu, membru în comisia de control a activității SRI”, a afirmat Lucian Viziteu, printr-un comunicat de presă transmis duminică, potrivit G4Media.

Demnitarul a subliniat că, contrar prevederilor legale, rapoartele SRI din 2015, 2016, 2017 și 2018 nu fost aprobate de Parlament nici până astăzi. El a mai adăugat că, „conform legii, rapoartele trebuie să fie analizate în comisie, se face un co-raport, iar acesta este susținut în plen de directorul SRI. După aceasta urmează votul plenului reunit. Acest traseu este obligatoriu și trebuie să aibă loc în fiecare an. Dacă raportul SRI este votat, el devine public, or pesediștii fix asta au încercat să împiedice”.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *