Politica

PSD, reacție după decizia CCR de a dubla alocațiile copiilor: Erau bani suficienţi, dar Orban i-a transferat în puşculiţa electorală

Social-democraţii i-au transmis premierului Ludovic Orban că putea să dubleze alocaţiile copiilor dacă nu băga banii din buget „în puşculiţa electorală a PNL pentru a cumpăra primari la bucată”. Reprezentanţii PSD adaugă că judecătorii Curţii Constituţionale au spus din nou Guvernului că legea privind dublarea alocaţiilor trebuie respectată.
„Orban trebuie să restituie urgent în buget banii pe care i-a transferat în puşculiţa electorală a PNL pentru a cumpăra primari la bucată! Banii aceia erau suficienţi pentru dublarea alocaţiilor copiilor!”, arată o postare făcută joi pe pagina de Facebook a PSD.

Potrivit celor din PSD, prin decizia CCR de a respinge sesizarea Executivului privind legea de respingere a OUG care prevede creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii a transmis din nou Guvernului că legislaţia trebuie respectată, iar alocaţiile dublate.

„Astăzi , Curtea Constituţională le-a mai spus încă o dată că Legea privind dublarea alocaţiilor trebuie respectată. Oare de câte ori trebuie să le mai spună că o lege, votată de Parlament şi promulgată de Preşedinte, trebuie respectată?!!”, au mai spus cei din PSD.

sursa