Publicitate
Actualitate

Putin, declarație șocantă: Pot distruge SUA în doar jumătate de oră!

Publicitate

Putin, declarație șocantă: Pot distruge SUA în doar jumătate de oră!Donald Trump a declanșat războiul în Siria. Președintele Rusiei, Vladimir Putin amenință că va distruge SUA în doar jumătate de oră.

În decembrie 2011, Vladimir Putin, pe atunci premier al Rusiei, era pregătit pentru rolul de președinte. Vladimir Putin a ținut atunci un dineu luxos pentru academicieni și jurnaliști distinși, scrie antena3.ro.

Publicitate

Putin s-a adresat invitaților și a vorbit despre planurile SUA de construire a unui sistem de apărare antirachetă.

Vladimir Putin a spus atunci că singurul motiv pentru care SUA are un interes în păstrarea legăturilor cu Moscova este faptul că Rusia e singura țară care ar putea „distruge America în jumătate de oră sau chiar mai puțin”.

Siria a fost bombardată vineri dimineaţă de către armata Statelor Unite ale Americii. Donald Trump a ordonat armatei să bombardeze Siria ca urmare a atacului chimic cu gaz sarin soldat cu circa 100 de morţi.

Americanii au lansat rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria, au declarat oficiali americani citați de Reuters, ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuiește forțele președintelui sirian Bashar Al-Assad.

Unul dintre oficiali a precizat că mai mult de 50 de rachete de croazieră Tomahawk au fost trase de pe distrugătoare ale marinei americane din estul Mediteranei împotriva mai multor ținte din baza “Shayrat”.

Lovitura a fost efectuată cu “59 de rachete”, a arătat un repsonsabil al Casei Albe, citat de AFP, indicând că baza aeriană Shayrat este “asociată programului” sirian de arme chimice și “direct legată” de evenimentele “oribile” de marți.

Rusia și-a suspendat acordul cu Washingtonul privind prevenirea incidentelor aeriene în Siria iar Putin a convocat pentru vineri seara o reuniune a Consiliului de Securitate al Federației Ruse pentru a discuta despre atacul aerian al SUA în Siria.

Peskov a declarat că Rusia va menține deschise canalele tehnice și militare de comunicare cu Washingtonul, dar nu va face schimb de informații prin intermediul acestora.

“În urma atacului aerian american, riscurile (privind o coliziune între avioane ruse și americane) sunt semnificativ mai mari”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov

Sursa Recentnews.ro

Publicitate

Citeste si...