Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Extern

Putin se joacă cu focul, Forțele rusești se adună masiv la granița Ucrainei

Pentru o armată dată pentru a-și masca mișcările, cu siguranță cel mai rău mod de a deghiza o invazie potențială iminentă a unei țări este pregătindu-l în mod deschis pentru aceasta.

Acesta este paradoxul în jurul acumulării vizibile a Rusiei în vestul său, nu departe de granița ucraineană . Ar fi încercat Moscova să inverseze impasul militar din jurul regiunii separatiste Donbas – pe care a trunchiat-o din Ucraina în 2014 – ar vrea să-și telegrafieze mișcările atât de flagrant?

Semnalele Rusiei sunt evidente. Videoclipurile neobosite de pe rețelele sociale arată convoaie blindate care se îndreaptă spre zona generală de frontieră. Acestea au dus la detalii de informații open-source @CITeam_en care au descoperit o congregație cu probabil sute de vehicule nu departe de orașul rus Voronezh. Aceasta este încă la peste 100 de mile de Ucraina, dar este o acumulare considerabilă care a fost capturată pe imagini de satelit din grupul de tehnologie Maxar.

Casa Albă a declarat săptămâna aceasta că Rusia are acum mai multe trupe lângă granița cu Ucraina decât oricând din 2014 – când a fost anexată peninsula Crimeea. Mai la sud, rapoartele de informații militare au evaluat că aproximativ 4.000 de forțe ruse puternic armate au fost văzute în mișcare în Crimeea, a declarat un oficial al apărării SUA pentru CNN.

Moscova vorbește și despre joc. Ministrul rus al apărării, Serghei Shoigu, a anunțat inspecții rapide pentru armată. Trimisul Kremlinului în conflict, șeful adjunct al administrației prezidențiale, Dmitri Kozak, a declarat că Moscova va veni, la fel cum s-a presupus întotdeauna, în apărarea populației estice a Ucrainei, dacă este necesar. Și el a spus că începutul unui conflict va fi „începutul sfârșitului Ucrainei”. Declarațiile Rusiei sunt destul de zgomotoase.
Din partea Ucrainei, președintele Volodymyr Zelensky a mutat unele unități mai aproape de Donbas și a făcut joi o călătorie foarte înaltă în zonă. La fel ca liderul rus Vladimir Putin, ratingurile interne ale lui Zelensky nu sunt atât de sănătoase. A vorbit limba păcii. El a încercat să fie aproape de trupe, conștient că președintele SUA, Joe Biden, a spus că va sta alături de el.
sursa

Citeste si...