Politica

Raed Arafat: Certificatul verde și anumite restricții și reguli sunt extrem de necesare

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a precizat că certificatul verde este o metodă prin care se limitează răspândirea bolii, în contextul vizitei în România a comisarului european pentru piața internă, Thierry Breton.

„Vaccinul a fost pus la dispoziția tuturor țărilor membre prin acchiziție centralizată, prin solidaritate, prin toate mecanismele posibile, astfel încât orice cetățean european să poată să acceseze această soluție fără limită și fără să fie condiționat. România a fost printre țările care a pus la dispoziția populației această soluție încă de la început și care a fost în fruntea țărilor europene în prima fază a vaccinării și la acest moment vedem o situație care, cum a zis și domnul comisar, care necesită o acțiune imediată, având în vedere mai ales previziunile Organizației Mondiale a Sănătății – nu doar despre UE, dar despre toată regiunea europeană, cu interpretarea că e posibil să se ajungă până la sfâșitul lui februarie la 500.000 de noi decese”, a spus Raed Arafat.

„Am văzut ce înseamnă solidaritatea europeană și încă nu pot să spun că am trecut definituiv prin ele. Încă vedem un număr mare în secțiile de trapie intensivă și încă vedem un număr mare de persoane care se îmbolnăvesc. Și vedem foarte clar că marea majoritate a deceselor este în rândul persoanelor nevaccinate”, a explicat Raed Arafat.
„Certificatul verde este o unealtă, un mecanism, prin care se face o limitare a răspândirii bolii și o protecție a comunității, chiar dacă pentru unele persoane efectele acestui certificat nu sunt unele plăcute. Dar, un cuvânt care tot a fost zis: este, totuși, un lucru temporar, nu permanent. Însă soluțiile temporare care trebuie luate trebuie luate și implemenatate cât mai repede ca să prevenim decesele să continue și sp prevenim un nou val major major care să ducă la un număr mare de decese”, a conchis Raed Arafat.

sursa

Citeste si...

10 Comments

 1. Pînă acum s-a tot spus ca suntem prea multi iar pămîntul este suprapopulat!
  Se vorbește de Marea Resetare,si veniți acum cu povești ca vezi doamne sa ne vaccinam ca vreti sa ne salvati!
  Rahat,minciuni si iar minciuni!
  Rusine gunoaielor!Traim si muncim sa tinem in spate doar pleava societati!
  Începeți Resetarea cu voi si neamu vostru!

 2. Ăsta trebuie curățat de păcate, ca-n Evul mediu…
  Noi, poporul român suntem un popor slab…ar trebui să ne ridicăm cu furci, coase, topoare, cu ce avem, să eliminăm jugul care apasă pe umerii noștri de când a avut loc lovitura de stat din 89 și să-i pedepsim fără milă pe toți trădătorii de neam și de țară, o dată pentru totdeauna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *