Sanatate

Raed Arafat îndeamnă toți românii să poarte mască de protecție

Raed Arafat îndeamnă toți românii să poarte mască de protecție
Raed Arafat îndeamnă toți românii să poarte mască de protecție

Raed Arafat a transmis, în urmă cu puțin timp, un mesaj în care îi îndeamnă pe români să se protejeze împotriva COVID-19 cu mască.

În postatarea de pe pagina personală de Facebook, secretarul de stat explică faptul că, în contextul creșterii numărului de infecții cu coronavirus, masca a devenit un accesoriu obligatoriu pentru toate categoriile de persoane, chiar și pentru cele sănătoase.

Chiar dacă nu se mai găsesc măști chirurgicale în farmacii, este necesar să purtăm una confecționată manual, o eșarfă sau orice material care acoperă căile nazale și oprește răspândirea particulelor de salivă în aer. Masca de protecție trebuie iginizată după fiecare purtare, a tinut să precizeze Arafat.

„Va dura pânâ ne vom obișnui cu această practica dar din ce vad și din informatțile pe care le avem, ar fi bine să începem să aplicăm această practică cât de repede posibil, indiferent de cine ar râde de noi și cât de haios sau ciudat am arăta”, a declarat Raed Arafat.

Purtarea mastii este o măsură extrem de importantă în lupta cu pandemia pentru că impiedica ca particulele virale să ajungă în aer și potejează atât persoana care poartă masca, cât și pe cei din jur, ceea ce duce la închiderea cercului vicios.
Peste 3.800 de cazuri de COVID-19, în România
Potrivit celei mai recente informări a Grupului de Comunicare Strategică, până duminică la ora 13.00, la nivel național sunt confirmate 3.846 de cazuri de infectare cu COVID-19. Asta înseamnă că în ultimele 24 de ore au fost testate pozitiv 251 de persoane.

În acest moment, sunt internate la ATI 141 de persoane, iar 374 de pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați din unitățile medicale.

În continuare, cea mai gravpă situație este la Suceava, acolo unde numărul îmbolnăvirilor a trecut de 1.000. Potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică, 1.215 de persoane au fost testate pozitiv, până acum, în acest județ. Următorul este municipiul București, cu 552 de cazuri de COVID-19.

De asemenea, în județele Timiș, Neamț, Arad, Brașov, Hunedoara, Constanța, Cluj și Galați au fost raportate peste 100 de cazuri de contaminare.

La polul opus se află județele Gorj, Sălaj, Vâlcea, Tulcea și Harghita, cu sub zece cazuri de coronavirus raportate.

O nouă Ordonanță Militară, emisă de autorități
Amintim că autoritățile au emis, sâmbătă, o nouă Ordonanță Militară, a șaptea, prin care a fost instituită carantina în localitatea Țăndărei, din județul Ialomița. Asta după ce sute de persoane, întoarse din țări din zona roșie, au ignorat restricțiile impuse de autorități.

Astfel, în perioada de carantină, este permisă intrarea și ieșirea din localitatea Țăndărei doar pentru transportul de marfă, aprovizionarea populației, pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și care desfășoară activități economice sau în domenii care ordinea publică, securitatea națională, domeniul sanitar, situațiile de urgență, administrația publică locală.

O altă măsură pevăzută în Ordonanța Militară nr.7 este suspendarea zborurilor spre și dinspre Austria, Belgia, Elveția, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura intră în vigoare duminică, 5 aprilie, la ora 23.00, ora României.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *