Politica

Raed Arafat: Nimeni nu vrea lockdown total

Secretarul de stat Raed Arafat a insistat, vineri, că autoritățile nu iau în calcul impunerea unui lockdown. Șeful DSU a declarat că măsuri anti-COVID se iau la nivel zonal, în funcție de incidență, iar la nivel național măsurile se pot adapta, dacă se constată o înrăutățire a situației.

Carantina totală, exclusă de autorități

Nimeni nu vrea lockdown total. Nimeni nu spune ”nu mai mișcă nimic”. Deci nu e această discuție. În rest, măsurie se adaptează zonal, după incidență. La nivel național se pot adapta măsurile dacă vedem că situația continuă să se agraveze”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai precizat că „nerespectarea regulilor duce la impunerea altor măsuri cu strictețe mai mare”.

Scenariul lockdown-ului a fost respins și de Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, într-o intervenție pentru B1 TV.

Sunt mai multe evenimente care provoacă această creștere (a numărului de infectări), dar ea e deplin controlabilă. Nu se pune problema de lockdown, cum s-a vehiculat, sub nicio formă. Cum a spus și domnul președinte Klaus Iohannis, situația e pe deplin gestonabilă, dar trebuie să fim atenți în continuare”, a declarat, vineri, Andrei Baciu.

Acesta a insistat pe respectarea măsurilor, mai ales că acum avem un orizont de timp: „Ce avem nou e următorul element: faptul că dacă aceste măsuri, nepopulare, trebuiau păstrate până acum pe o perioadă nedefinită, acum avem și un orizont de timp, că avem această soluție extraordinară, a vaccinării, care are toate șansele să închidă pandemia. Haideți câteva săptămâni, că putem!”.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *