Politica

Raed Arafat: Nimeni nu vrea lockdown total

Secretarul de stat Raed Arafat a insistat, vineri, că autoritățile nu iau în calcul impunerea unui lockdown. Șeful DSU a declarat că măsuri anti-COVID se iau la nivel zonal, în funcție de incidență, iar la nivel național măsurile se pot adapta, dacă se constată o înrăutățire a situației.

Carantina totală, exclusă de autorități

Nimeni nu vrea lockdown total. Nimeni nu spune ”nu mai mișcă nimic”. Deci nu e această discuție. În rest, măsurie se adaptează zonal, după incidență. La nivel național se pot adapta măsurile dacă vedem că situația continuă să se agraveze”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai precizat că „nerespectarea regulilor duce la impunerea altor măsuri cu strictețe mai mare”.

Scenariul lockdown-ului a fost respins și de Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, într-o intervenție pentru B1 TV.

Sunt mai multe evenimente care provoacă această creștere (a numărului de infectări), dar ea e deplin controlabilă. Nu se pune problema de lockdown, cum s-a vehiculat, sub nicio formă. Cum a spus și domnul președinte Klaus Iohannis, situația e pe deplin gestonabilă, dar trebuie să fim atenți în continuare”, a declarat, vineri, Andrei Baciu.

Acesta a insistat pe respectarea măsurilor, mai ales că acum avem un orizont de timp: „Ce avem nou e următorul element: faptul că dacă aceste măsuri, nepopulare, trebuiau păstrate până acum pe o perioadă nedefinită, acum avem și un orizont de timp, că avem această soluție extraordinară, a vaccinării, care are toate șansele să închidă pandemia. Haideți câteva săptămâni, că putem!”.

sursa

Citeste si...